Θα κάνει η Ελλάδα ποτέ Re-start στη μουσική;

Από τον Κώστα Ζουγρή

Κάθε μέρα βυθίζομε πιο βαθιά στην απόγνωση βλέποντας ότι έχω αγαπήσει και έχει σχέση με την μουσική να καταστρέφετε.

Ακούγοντας ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, διαβάζοντας ξένα έντυπα νιώθω μία 'κανονικότητα' που δεν συναντάς εύκολα στην χώρα μας.

Με ότι και να ασχοληθείς υπάρχει ένας κανόνας, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, που πάντα εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό. δηλαδή απλά ζούθμε σε μια χώρα που οι κάθε είδους συντεχνίες, ακόμα και μιας συγκεκριμένης παρέας προσπαθεί να μας πείσει για ότι έχει σχέση με τα δικά της συμφέροντα.

Θα μπορούσατε ίσως να ισχυρισθείτε το ίδιο και για μένα, όμως πιστεύω και ελπίζω να είναι κατανοητό ότι εγώ και ο Πετρίδης εξυπηρετούμε πάνω απ' όλα αυτά που αγαπάμε στην μουσική.

Οι εταιρείες δίσκων έχουν αποδεχθεί το περιθώριο και δεν δείχνουν πρόθεση να επενδύσουν στο μέλλον του Ελληνικού τραγουδιού, αλήθεια πόσα χρόνια έχετε να ακούσετε ένα Ελληνικό άλμπουμ που σας έδωσε την αίσθηση ότι θα μείνει κλασικό;

Πότε ακούσατε για τελευταία φορά ένα παρουσιαστή στο ραδιόφωνο να σας αγγίξει λέγοντας κάτι που είχε σχέση με την μουσική; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά παιδιά που το ψάχνουν, αλλά για να γίνουν γνωστά χρειάζονται κάποιο μέσο που θα έχει απήχηση.

Πότε ακούσατε έναν νέο Ελληνα καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δίσκο και είπατε μέσα σας, 'μεγάλο ταλέντο, θα γίνει'.

Υπάρχει Ελληνικό άλμπουμ που να σκεφτήκατε, αν μου περίσσευαν χρήματα θα το αγόραζα.

Ο χρόνος κυλάει και όλα περιστρέφονται γύρω από τις αναμνήσεις, αυτό δεν είναι και το καλύτερο, ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι και να δημιουργηθούν οι προοπτικές για μία αλλαγή θα ήταν το ενδιαφέρον της πολιτείας, βέβαια τόσα εκατομμύρια ευρώ επιδότηση από την Ευρωπαϊκή ένωση εδώ και χρόνια, συνήθως πηγαίνουν σε 'ειδικούς σκοπούς' που επιλέγουν οι πολιτικά ώριμοι που κάνουν τους σχεδιασμούς.

Κατηγορούμε τους πολιτικούς μας, όμως στην πραγματικότητα, αν και δεν μας αρέσει, είναι κάποιοι από εμάς.

Καλό Σαββατοκύριακο

Όποιος κάνει δωρεά οποιοδήποτε ποσό, συμμετέχει στην κλήρωση για ένα cd Ασεβή τροπάρια στην μορφή που κυκλοφόρησε για την προώθηση του άλμπουμ και είναι δυσεύρετο και κάποιας οικονομικής αξίας, επίσης σε cd το Ραντάρ του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους Κώστα Τριπολίτη, πάλι με τον Γιώργο Νταλάρα και το σχετικά πρόσφατο άλμπουμ του Νταλάρα, Έρωτας ή τίποτα σε μουσική Γιώργου Καζαντζή

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'