Σαν σήμερα το 2007 οι Radiohead αποφασίζουν να δώσουν το τότε νέο τους άλμπουμ με όποιο αντίτιμο ήθελαν να καταβάλουν οι φίλοι τους, ακόμα και δωρεάν,
Μόνο το 38% από όσους το απέκτησαν στις πρώτες μέρες πλήρωσαν ποσό που ήταν κοντά στην πραγματική αξία ή έστω κατώτερο. Το 62% επέλεξε να το κατεβάσει δωρεάν.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στην δισκογραφία και οι Radiohead ήταν οι πρώτοι που είχαν συνειδητοποιήσει τις νέες τάσεις και άνοιξαν ουσιαστικά τον δρόμο για τα Streaming και ανάλογες πλατφόρμες.
Αργότερα το άλμπουμ κυκλοφόρησε και σε φυσική μορφή αλλά από την πρώτη μέρα που ήταν διαθέσιμο 400.000 το κατέβασαν μόνο από μία διαδικτυακή πλατφόρμα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίσθηκαν ότι αυτή η κίνηση του συγκροτήματος κατέστρεψε ουσιαστικά όλες τις μικρές μπάντες και οι πωλήσεις δείχνουν να τους δικαιώνουν.
Συγκροτήματα όπως οι Radiohead, U2, Rolling Stones κερδίζουν εκατομμύρια από τις ζωντανές εμφανίσεις τους και τους είναι μάλλον αδιάφορο το αν θα εισπράξουν ένα μικρό ποσοστό από τις πωλήσεις των δίσκων τους, ενώ ο νέος καλλιτέχνης δεν έχει την δυνατότητα να εισπράξει μεγάλα ποσά από τις εμφανίσεις του και δεν εισπράττει από τις πωλήσεις οι οποίες από τότε που καθιερώθηκε η ακρόαση με μηδαμινό ποσό, ή και εντελώς δωρεάν, ελάχιστοι αγοράζουν.
Με παράδειγμα τους Radiohead προχώρησα κι εγώ στην διάθεση των ψηφιακών μας βιβλίων με οποιοδήποτε αντίτιμο, όμως εμείς δεν είμαστε Radiohead, δεν κάνουμε συναυλίες, σκεφτείτε ότι ο Πετρίδης συμφώνησε να κάνουμε μόλις 2 παρουσιάσεις για τα 6 βιβλία μας μέσα στα 10 χρόνια που εκδόθηκαν και βέβαια η Ελλάδα δεν είναι Αγγλία ή Αμερική.
Με το που το έδωσαν δωρεάν, υποβιβάστηκε βέβαια και η αξία αυτού του εξαιρετικού άλμπουμ, οι Radiohead χάρις στην διορατικότητα τους, απλά πρόλαβαν τις εξελίξεις.