Talking Heads - Psycho Killer

Talking Heads - Psycho Killer

Το "Psycho Killer" είναι ένα τραγούδι του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Talking Heads, που κυκλοφόρησε στο ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ Talking Heads: 77 (1977). Το συγκρότημα το παρουσίασε για πρώτη φορά το 1974.

Το συγκρότημα ηχογράφησε επίσης μια ακουστική εκδοχή του τραγουδιού με τον Άρθουρ Ράσελ στο τσέλο. Στις σημειώσεις της γραμμής για το Once in a Lifetime: The Best of Talking Heads (1992), ο Jerry Harrison έγραψε για τη B-side του σινγκλ, «Χαίρομαι που πείσαμε τον Tony [Bongiovi] και τον Lance [Quinn] ότι η έκδοση με το βιολοντσέλο δεν πρέπει να είναι το μόνο».

Περιλαμβάνει στίχους που φαίνεται να αντιπροσωπεύουν τις σκέψεις ενός κατά συρροή δολοφόνου. Αρχικά γραμμένο και ερμηνευμένο ως μπαλάντα, το "Psycho Killer" έγινε αυτό που  αποκαλούσαν σαν ένα "παραπλανητικά funky new wave/no wave τραγούδι" με "έναν επίμονο ρυθμό και ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα, γοητευτικά μπάσα στο rock & roll. "

Το "Psycho Killer" ήταν το μόνο τραγούδι από το άλμπουμ που εμφανίστηκε στο Billboard Hot 100 chart, φτάνοντας στο νούμερο 92. Έφτασε στο νούμερο 32 στο Triple J Hottest 100 το 1989 και έφτασε στο νούμερο 11 στο ολλανδικό τσαρτ σινγκλ το 1977 Το τραγούδι περιλαμβάνεται στα 500 τραγούδια του The Rock and Roll Hall of Fame που διαμόρφωσαν το Rock and Roll.