1 δις φορές σε streaming τα τραγούδια του Βασιλιά Elvis Presley

1 δις φορές σε streaming τα τραγούδια του Βασιλιά Elvis Presley

Έχουν περάσει 41 χρόνια από τον θάνατο του, αν ζούσε σήμερα ο Elvis θα ήταν ήδη 84 ετών κι όμως τα τραγούδια του συνεχίζουν να συγκινούν μικρούς και μεγάλους.

Προχθές κτύπησε το τηλέφωνο μιας 25χρονης κόρης φίλου και με έκπληξη διαπίστωσα ότι είχε σαν ringtone την ερμηνεία του στο My Way, Όταν την ρώτησα πώς και έτσι, μου απήντησε, μα είναι ο Βασιλιάς.

1 δισεκατομμύρια φορές έχουν κατέβει σε streaming τα τραγούδια του Elvis, αριθμός τεράστιος για καλλιτέχνη που πέθανε πριν από 40 χρόνια και τα τραγούδια του έγιναν επιτυχίες κυρίως στις δεκαετίες '50 και '60.

Αυτή την εβδομάδα, μία ακόμα συλλογή του με 50 από τις επιτυχίες του διεκδικεί την πρώτη θέση του Αγγλικού τσαρτ, ήταν στα μέσα της εβδομάδος στην κορυφή με 200 αντίτυπα περισσότερα από το Νο 2 που είναι ο Ed Sheeran, αύριο θα μάθουμε την οριστική κατάταξη.

Η χώρα μας είναι στην λίστα με αυτές που κατεβάζουν τις περισσότερες φορές τα τραγούδια του στον πλανήτη.

Στην πρώτη θέση με 90.000.000 κατεβάσματα είναι το Can't Help Falling In Love και στο Νο 2 το Suspicious Minds.

O Elvis άρχισε να ηχογραφεί το 1954 και η πρώτη του σχετική επιτυχία ήταν η διασκευή του στο That's Alright Mama, εκείνη την χρονιά ο Chuck Berry δεν είχε δοκιμάσει ακόμα την τύχη του στο τραγούδι, το έκανε 1 χρόνο αργότερα, το 1955, ήταν ένας απλός κιθαρίστας στην μπάντα του Johnny Johnson.

O άλλος μεγάλος του ροκ, ο Buddy Holly ήταν 18 ετών και θα ηχογραφούσε το πρώτο του γραγούδι το 1957.

Όλοι αυτοί, λευκοί και μαύροι θα ωφεληθούν τα μέγιστα από την παρουσία του Elvis που έδωσε με το ταλέντο του νέα πνοή στην μουσική της εποχής και η απήχηση του δεν είναι τυχαίο ότι φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Ένα άλλο μεγάλο ταλέντο του ήταν το να ανακαλύπτει άγνωστα σχετικά τραγούδια και να βάζει την δική του σφραγίδα.

Δεκάδες είναι οι επιτυχίες στις οποίες αναγράφετε το όνομα του στους συνθέτες και δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την συμμετοχή του στην επιτυχία του κάθε τραγουδιού.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν τα τραγούδια που διασκεύαζε είχαν γίνει ήδη επιτυχίες, αυτό συνέβαινε σχετικά σπάνια, είχε τον δικό του τρόπο να ανακαλύπτει νέους μουσικούς που έγραφαν μουσική.

Δεν έχουμε γνωρίσει ούτε ένα μουσικό που να αμφισβήτησε την αξία του, ο John Lennon χαρακτηριστικά είχε πει ότι πριν από αυτόν, υπήρχε το χάος.

Οι πιο προχωρημένοι και εναλλακτικοί αποθεώνουν τις ηχογραφήσεις του στην δεκαετία του '50 και τον κατηγορούν ότι άλλαξε επιστρέφοντας από τον στρατό.

Όπως και να 'χει παραμένει στις καρδιές όλων όσων τον έζησαν, αλλά είναι αποδεκτός και από τους νεότερους.

Θυμηθείτε τι θα γίνει το 2035 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του.

Κώστας Ζουγρής

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.