53 χρόνια μετά - Mississippi Queen - Mountain (1970)

49 χρόνια μετά - Mississippi Queen - Mountain (1970)

Η μεγαλύτερη επιτυχία των Mountain, κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 1970...

Ο ντράμερ Corky Laing εξήγησε ότι είχε αναπτύξει μερικούς από τους στίχους και το μέρος των ντραμς πριν από την ένταξή του στο συγκρότημα.  Αργότερα, όταν ο κιθαρίστας Leslie West έψαχνε για στίχους για ένα μέρος κιθάρας που είχε γράψει, ο Laing έβγαλε το "The Queen" και οι δύο επεξεργάστηκαν το τραγούδι μαζί. Ο μπασίστας/παραγωγός Felix Pappalardi και ο στιχουργός David Rea έλαβαν μέρος στους τίτλους σύνθεσης τραγουδιών.

Το "Mississippi Queen" ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια των συνεδριών για το ντεμπούτο άλμπουμ του Mountain το 1970 Climbing! , αλλά χωρίς πληκτρολόγιο Steve Knight . Ο Pappalardi έδωσε το μέρος για πιάνο και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, επέμεινε σε πολλές λήψεις. Όντας κουρασμένος, ο Laing άρχισε να χρησιμοποιεί το κουδούνι για να μετρήσει το τραγούδι. Ο Pappalardi άρεσε τόσο πολύ που το άφησε στη μίξη, δημιουργώντας την αναγνωρίσιμη εισαγωγή του .

Ο West δήλωσε σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Guitar Player σχετικά με τον εξοπλισμό και την παραγωγή του τραγουδιού ότι, «Είναι μόνο ένα κομμάτι κιθάρας στον ρυθμό – μιας [Gibson] Les Paul TV Jr. σε Marshall 50 watt που μπήκε σε Sunn 12- ντουλάπι ιντσών.» Τα καλώδια της κιθάρας μετονομάστηκαν αργότερα.

Video Url