Η 'ωραία τρέλα' του Ian Anderson στην σκηνή, Locomotive Breath-Jethro Tull

Η 'ωραία τρέλα' του Ian Anderson στην σκηνή, Locomotive Breath-Jethro Tull

Ένα από τα πολλά κλασικά τραγούδια από το Aqualung.

Στιχουργικά, το "Locomotive Breath" εμπνεύστηκε από την ανησυχία του Άντερσον σχετικά με τον υπερπληθυσμό.

Εξήγησε, "Ήταν το πρώτο μου τραγούδι που ήταν ίσως σε ένα θέμα που θα ήταν λίγο πιο κατάλληλο για τον σημερινό κόσμο. Ήταν για το τρελό τρένο της πληθυσμιακής αύξησης και του καπιταλισμού, βασίστηκε σε τέτοιου είδους ασταμάτητες ιδέες.

Από αυτό το τρελό τρένο, δεν μπορούμε να κατέβουμε. Πού πηγαίνει; Έχοντας κατά νου, φυσικά, όταν γεννήθηκα το 1947, ο πληθυσμός του πλανήτη γη ήταν ελαφρώς λιγότερος από το ένα τρίτο αυτού που είναι σήμερα, Επομένως θα έπρεπε να είναι μια απογοητευτική σκέψη ότι στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, ο πλανητικός πληθυσμός μας έχει υπερτριπλασιαστεί.

Ίσως κάποιος θεωρούσε ότι η αύξηση του πληθυσμού θα είχε φέρει ευημερία, ευτυχία, φαγητό και μια λογική εξάπλωση του πλούτου, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Και Συμβαίνει ακόμη περισσότερο μέχρι σήμερα. Χωρίς να το εκθέσω σε περισσότερες λεπτομέρειες, αυτό κρυβόταν πίσω από αυτό το τραγούδι."

Το τραγούδι περιλαμβάνει επιπλέον ένα μοτίβο τρένου που ο Άντερσον έχει χρησιμοποιήσει σε πολλά τραγούδια. Ο Άντερσον είπε αργότερα, "Τα τραγούδια του τρένου ήταν μαζί μας από τότε που άρχισαν τα μπλουζ, και έχω γράψει το μερίδιο που μου αναλογεί. Συνεχίζω να με ελκύει το θέμα, επειδή τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι μέρος της ζωής μου. Δεν οδηγώ, επομένως βασιστείτε σε λεωφορεία, τρένα και παρόμοια."

Video Url