Elton John: Αγκαλιά με όλα τα ρεκόρ

Elton John: Αγκαλιά με όλα τα ρεκόρ

Σαν σήμερα…

 

Από τον Θεόδωρο Φαχουρίδη

 

Ο Elton john μπαίνει σαν σήμερα στο top 75 της Αγγλίας για 50η φορά. Γίνεται έτσι ο τρίτος μόνο καλλιτέχνης που καταφέρνει να ξεπεράσει αυτό το εκπληκτικό νούμερο επιτυχιών στα single της χώρας μέχρι τότε. Μια ένδοξη πορεία που άρχισε το 1971 και συνεχίζεται…

 

Τον ξεπερνούν μόνο ο Elvis με 164 τραγούδια και ο Cliff Richard με 135!
Το τραγούδι του, πολυαγαπημένο στα ραδιόφωνα της Ελλάδας, «Sacrifice» από τον 22ο δίσκο του, Sleeping with the Past θα γίνει μια μικρή επιτυχία αρχικά, φτάνοντας έως το Νο 55 και μένοντας μόνο για 4 εβδομάδες στο hit parade.

 

Θα χρειαστεί να συνδυαστεί με μια ακόμη μικρή επιτυχία του δίσκου που είχε προηγηθεί, το «Healing Heads», να κυκλοφορήσει ως doule a-side single, και να φτάσει στην κορυφή. Θα μείνουν εκεί για 5 εβδομάδες και θα γίνουν έτσι τα πρώτα τραγούδια αυτού του τεράστιου καλλιτέχνη που τα κατάφεραν έως τότε.

 

Η κυκλοφορία του «Are you ready for love» που προηγήθηκε το 1979, τραγούδι από το EP The Thom Bell Sessions, θα περίμενε 24 χρόνια, τον remixer, Dj και παραγωγό Ashley Beedle, και τη διαφήμιση της νέας σεζόν της Premier League season από το κανάλι sky sports, για να γίνει το 2003 το πέμπτο του Νο1.