Don't Let Me Be Misunderstood-Animals

Don't Let Me Be Misunderstood-Animals

Στην εποχή τους είχαν κερδίσει το παιχνίδι από την Nina Simone, ηχογραφήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1964

Γράφτηκε από τους Bennie Benjamin , Horace Ott και Sol Marcus για την Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιό και πιανίστα Nina Simone , η οποία ηχογράφησε την πρώτη εκδοχή το 1964.

Το "Don't Let Me Be Misunderstood" έχει καλυφθεί από πολλούς καλλιτέχνες. Δύο από τα εξώφυλλα ήταν υπερατλαντικές επιτυχίες, η πρώτη το 1965 από τους The Animals , η οποία ήταν μια blues rock έκδοση. και ένα 1977 από το συγκρότημα ντίσκο Santa Esmeralda , το οποίο ήταν μια αναδιάταξη τεσσάρων στο πάτωμα .

Μια διασκευή του 1986 από τον μουσικό του new wave Elvis Costello, βρήκε επιτυχία στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

 

Ο τραγουδιστής των Animals , Eric Burdon , θα πει αργότερα για το τραγούδι, "Δεν θεωρήθηκε ποτέ ποπ υλικό, αλλά με κάποιο τρόπο μεταδόθηκε σε εμάς και το ερωτευτήκαμε αμέσως". 

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο του 1964. Το συγκρότημα έγινε υπερατλαντική επιτυχία στις αρχές του 1965 για την ερμηνεία του τραγουδιού, ανεβαίνοντας στο Νο. 3 στο UK Singles Chart , στο Νο. 15 στο αμερικανικό τσαρτ ποπ σινγκλ , και Νο 4 στον Καναδά. 

Η Cash Box το περιέγραψε ως «έναν εντυπωσιακό συνδυασμό R&B και αγγλικής ροκ πινελιές».  Αυτό το σινγκλ κατατάχθηκε από το Rolling Stone στο Νο. 322 στη λίστα τους με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών . 

Κατά τη διάρκεια των συναυλιών των Animals εκείνη την εποχή, το γκρουπ διατήρησε την ηχογραφημένη ρύθμιση, αλλά ο Burdon μερικές φορές επιβράδυνε τη φωνητική γραμμή σε ένα σχεδόν προφορικό μέρος, ανακτώντας λίγο τη γεύση της Simone. 

Στο φεστιβάλ South by Southwest το 2012, ο Bruce Springsteen πιστοποίησε το τραγούδι ως την έμπνευση και το riff για το τραγούδι του " Badlands ".