Crazy Love-Van Morrison/Bob Dylan, το 1989 στην Αθήνα

Crazy Love-Van Morrison/Bob Dylan, το 1989 στην Αθήνα

Στην επίσκεψή τους στην Αθήνα, οι Van Morrison και Bob Dylan το 1989, τραγούδησαν και το Crazy Love.

Το καλοκαίρι ήταν πράγματι πολύ όμορφο το 1989, τότε που οι δύο θρύλοι, Μπομπ Ντίλαν και Βαν Μόρισον, συναντήθηκαν και ανέβηκαν στο Λόφο των Μουσών στην Αθήνα, , όπου μοιράστηκαν τη μέρα τους παίζοντας υπέροχα τραγούδια.

Με τον Dylan να ολοκληρώνει πρόσφατα την ευρωπαϊκή του περιοδεία το 1989, αποφάσισε να συναντηθεί με τον Morrison, ο οποίος τυχαίνει να βρίσκεται στην Ελλάδα με το συνεργείο του BBC για να απαθανατίσει το ντοκιμαντέρ One Irish Rover: Van Morrison in Performances που κυκλοφόρησε 2 χρόνια αργότερα.

Αυτό το crossover ήταν κάτι το φοβερό, καθώς το δίδυμο τραγούδησε και συνδύασε τις φωνές τους στα "Foreign Window", "One Irish Rover", "And It Stoned Me" και "Crazy Love". Το τελευταίο μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Ο Μόρισον ήταν από καιρό θαυμαστής της δουλειάς του Ντύλαν για αρκετά χρόνια, αλλά μοιράστηκε τη σκηνή με τον θρύλο της φολκ-ροκ μόνο το 1976, στη συναυλία του The Last Waltz των The Band.

Μόλις χρόνια αργότερα, ο Μόρισον πήγαινε στα σόου του Ντύλαν στην Ευρώπη, και μάλιστα ξεκίνησε μια περιοδεία μαζί του το 1991, αλλά ήταν αυτή τη στιγμή το καλοκαίρι του 1989 που το ζευγάρι άνθισε πραγματικά.

 

 

Ελάτε στην παρέα μας