You've Got A Friend/Fire and Rain-James Taylor που τότε ήταν 21 έτους

You've Got A Friend/Fire and Rain 2 'αιώνια τραγούδια'

Στο τραγούδι του Fire and Rain ο James Taylor αναφέρει:

Στη σειρά VH1 Storytellers , ο Taylor είπε ότι το τραγούδι αφορούσε πολλά περιστατικά κατά τη διάρκεια της πρώιμης δισκογραφικής του καριέρας. Η δεύτερη γραμμή "Suzanne, τα σχέδια που έκαναν σε έβαλαν ένα τέλος" αναφέρεται στη Suzanne Schnerr, μια παιδική του φίλη που αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο , Αγγλία, ηχογραφώντας το πρώτο του άλμπουμ.

Στον ίδιο λογαριασμό, ο Taylor είπε ότι βρισκόταν σε βαθιά κατάθλιψη μετά την αποτυχία της νέας μπάντας του Flying Machine να συνενωθούν (ο στίχος "Sweet dreams and Flying Machines in κομμάτια στο έδαφος"· η αναφορά είναι στο όνομα του συγκροτήματος και όχι μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα, όπως φημολογούνταν εδώ και καιρό). Ο Τέιλορ ολοκλήρωσε τη συγγραφή του τραγουδιού ενώ βρισκόταν σε απεξάρτηση. 

Το 2005, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο NPR , ο Taylor εξήγησε στον παρουσιαστή Scott Simon ότι το τραγούδι γράφτηκε σε τρία μέρη: 

Το πρώτο μέρος αφορούσε τη φίλη του Taylor, Suzanne, η οποία πέθανε ενώ ο Taylor βρισκόταν στο Λονδίνο και εργαζόταν για το πρώτο του άλμπουμ μετά την υπογραφή του στην Apple Records . Οι φίλοι στο σπίτι, ανησυχώντας ότι μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του Τέιλορ από το μεγάλο διάλειμμά του, του κράτησαν τα τραγικά νέα και το έμαθε έξι μήνες αργότερα.

Το δεύτερο μέρος περιγράφει τον αγώνα του Taylor να ξεπεράσει τον εθισμό στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη.

Το τρίτο μέρος ασχολείται με το να κατακτήσει τη φήμη και την περιουσία, κοιτάζοντας πίσω στον δρόμο που τον οδήγησε εκεί. Περιλαμβάνει μια αναφορά στον James Taylor and the Flying Machine, ένα συγκρότημα με το οποίο συνεργάστηκε για λίγο πριν από τη μεγάλη του ρήξη με τον Paul McCartney , τον Peter Asher και την Apple Records .

Η Carole King έπαιξε πιάνο στο τραγούδι. Ο ντράμερ Ρας Κούνκελ χρησιμοποίησε πινέλα αντί για ραβδιά στο ντραμς του, και ο Μπόμπι Γουέστ έπαιζε κοντραμπάσο στη θέση μιας μπάσο κιθάρας για να «τονίσει τη μελαγχολία στο τραγούδι». 

Η King έχει δηλώσει ότι το τραγούδι της " You've Got a Friend ", το οποίο ηχογράφησε ο Taylor, ήταν μια απάντηση στη γραμμή στο ρεφρέν ότι "Έχω δει στιγμές μοναξιάς που δεν μπορούσα να βρω φίλο". [

Ο Taylor αναφέρεται στο τραγούδι σε μια άλλη από τις συνθέσεις του, "That's Why I'm Here", τίτλος από το άλμπουμ του του 1985, στο οποίο γράφει, "Η τύχη και η φήμη είναι ένα τόσο περίεργο παιχνίδι. Οι τέλειοι ξένοι μπορούν να σε φωνάζουν με το όνομά σου. Πληρώστε καλά λεφτά για να ακούσω το "Fire and Rain" ξανά και ξανά και ξανά."

Αναφέρεται επίσης στο τραγούδι σε μια άλλη σύνθεση, το "Money Machine" (μια κυνική άποψη για τις οικονομικές πτυχές της ηχογραφικής βιομηχανίας): "Όταν ξεκίνησα το παιχνίδι, δείτε με να τραγουδάω "bout Fire and Rain. Lemme απλά το ξανατραγουδάω - Έχω δει πέντε και έχω δει δεκάδες».

Video Url

 

"I've seen lonely times when I could not find a friend.", έτσι η φίλη του Carole King θεώρησε σκόπιμο να γράψει τότε το You've Got A Friend για να του δείξει τα αισθήματα που είχε γι' αυτόν.

Video Url