Sweet Baby James ένα τραγούδι του Δεκέμβρη

Sweet Baby James-James Taylor (1970)

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Taylor για τον γιο του μεγαλύτερου αδελφού του Alex, ο οποίος ονομαζόταν επίσης James (και μάλιστα πήρε το όνομά του).  Σκόπιμα μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα τραγούδι καουμπόη και ένα νανούρισμα , το σκέφτηκε για πρώτη φορά ο Taylor καθώς οδηγούσε στην Καρολίνα για να συναντήσει τον ανιψιό του για πρώτη φορά. 

Ο Τέιλορ κατέβαλε σημαντική προσπάθεια για τους στίχους, οι στίχοι των οποίων αργότερα είπε ότι χρησιμοποιούσαν το πιο περίπλοκο μοτίβο ομοιοκαταληξίας της καριέρας του. Ένα από τα πιο διάσημα μέρη του στίχου είναι: 

Τώρα η πρώτη του Δεκέμβρη ήταν καλυμμένη με χιόνι
Και έτσι ήταν η στροφή από τη Stockbridge στη Βοστώνη
Κύριε, οι Berkshires έμοιαζαν σαν όνειρο εξαιτίας αυτού του παγετού.
Με δέκα μίλια πίσω μου και δέκα χιλιάδες ακόμη να πάω 
Το τραγούδι είναι γραμμένο ως βαλς, σε χρόνο 3/4. [Το ρεφρέν απηχεί το συναίσθημα του νανουρίσματος, με αναφορά στο " Rock-a-bye Baby ".

Σύμφωνα με τον κριτικό της Allmusic Bill Janovitz, οι δύο στίχοι αντιπαραθέτουν το νέο μωρό Τζέιμς, ως μοναχικό καουμπόι, στον πρώτο στίχο με τον μοναχικό ενήλικο Τζέιμς που τραγουδά στον δεύτερο στίχο.  Από την άλλη πλευρά, ο συγγραφέας James Perrone προτείνει ότι ο νεαρός καουμπόι James στον πρώτο στίχο καθώς και ο James που ταξιδεύει στο Turnpike της Μασαχουσέτης στον δεύτερο στίχο είναι και οι δύο ο ενήλικος James που τραγουδά το τραγούδι. Ο Perrone σημειώνει ότι αυτά τα δύο συνδέονται κοντά στο τέλος του τραγουδιού όταν ο Taylor τραγουδά ότι τα νυχτερινά όνειρα του καουμπόι της πρώτης στροφής και τα όνειρα του ταξιδιώτη της δεύτερης στροφής «εξακολουθούν να εμπνέουν όλους όσους «πάνε στον αυτοκινητόδρομο» . 

Το "Sweet Baby James" συμπεριλήφθηκε στη συλλογή των Greatest Hits του 1976 του Taylor που έγινε διαμαντένιο. .

Από τα πιο ωραία τραγούδια του με αναφορά στην πρώτη μέρα του Δεκέμβρη

 

Video Url

 

Video Url