Ο Γιάννης Πετρίδης και τo Gothic Rock

Ήταν λίαν ενδιαφέρουσα και η σημερινή εκπομπή της Τρίτης, ιδιαίτερα το πρώτο μέρος, ξεκινώντας με Gothic rock και Bauhaus, των οποίων  ήμουν πολύ φαν εκείνα τα χρόνια και ακόμα περισσότερο του Peter Murphy ως σόλο στη συνέχεια. Τον είχα δει και live δύο φορές σε συναυλίες του στη Νέα Υόρκη.  Υπήρχαν πολλοί καλλιτέχνες σ αυτό το χώρο του Gothic rock που με γοήτευαν  εκείνα τα χρόνια. Οπως και The Sisters of Mercy με τον φοβερό τους leader τραγουδιστή/τραγουδοποιό,  Andrew Eldritch.

Video Url

 

Στέλνω σε φωτογραφίες τα cd που διαθέτω των πιο πάνω αναφερόμενων καλλιτεχνών.

Φυσικά κι όλους αυτούς που εχεις πολλές φορές παρουσιάσει στις εκπομπές σου, όπως ο Robert Smith των Cure, η Siouxsie and the Banshees, ο Nick Cave και πόσοι άλλοι ακόμα που ανήκουν σ αυτόν τον χώρο,  τους εύρισκα συναρπαστικούς, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως και μέχρι σήμερα  δεν τους ακούω με την ίδια έντονη επιθυμία και διάθεση! Ηταν ευφυείς και πρωτοπόροι! Και γι αυτό παραμένουν διαχρονικοί στα ακούσματα τους! Τουλάχιστον σ εμάς που τους γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε το μουσικό τους έργο.

Θα επανέλθω και με ορισμένους ακόμα  αγαπημένους μου καλλιτέχνες εκείνης της δεκαετίας πριν τελειώσει το σχετικό αφιέρωμα.

Μαρία Μενδρινού