79 ετών η Anne Murray

Με αρκετές επιτυχίες πριν από μισό αιώνα και περισσότερο 

Η Morna Anne Murray (γεννημένη στις 20 Ιουνίου 1945), έχει πουλήσει πάνω από 55 εκατομμύρια αντίτυπα άλμπουμ παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας της. H Μάρεϊ έχει κερδίσει τέσσερα Γκράμι, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Γκράμι για την Καλύτερη Γυναικεία Ποπ Φωνητική Ερμηνεία το 1979.

Ήταν η πρώτη καναδέζα σόλο τραγουδίστρια που έφτασε στο Νο. 1 των αμερικανικών τσαρτ και επίσης η πρώτη που κέρδισε Χρυσό δίσκο για ένα από τα τραγούδια της, το " Snowbird " (1970).  Συχνά αναφέρεται ως μία από τις γυναίκες Καναδές καλλιτέχνες που άνοιξαν το δρόμο για άλλες διεθνείς καναδικές ιστορίες επιτυχίας όπως η kd lang , η Céline Dion και η Shania Twain .Η Μάρεϊ είναι γνωστή για τη βραβευμένη με Grammy νούμερο ένα επιτυχία της του1978 (σε πολλές χώρες) ", You Needed Me ", και είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Καναδή που κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς το 1984, στα Βραβεία Country Music Association για το Gold-plus άλμπουμ της 1983 'A Little Good News' .

Εκτός από τέσσερα Grammy, έχει λάβει ρεκόρ 24 βραβείων Juno , τρία American Music Awards , τρία Country Music Association Awards και τρία Canadian Country Music Association Awards. Έχει εισαχθεί στο Hall of Fame της Canadian Country Music , στο Juno Hall of Fame , στο Canadian Songwriters Hall of Fame και στο Canadian Broadcast Hall of Fame .  Είναι μέλος του Country Music Hall of Fame Walkway of Stars στο Νάσβιλ και έχει το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες και στο Walk of Fame του Καναδά στο Τορόντο . 

Το 2011, το Billboard την κατέταξε στη 10η θέση στη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους Adult Contemporary καλλιτέχνες όλων των εποχών. 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url