Nickelback : Αυτός είναι ο λόγος για το μεγάλο μίσος προς αυτούς

Feed The Machine-Nickelback

Οι Καναδοί rockers έχουν ακούσει πολλά και διάφορα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους

Παρά την τεράστια επιτυχία τους, οι Nickelback είναι γνωστοί εκτός των άλλων ως το συγκρότημα που πολύς κόσμος λατρεύει να μισεί. Τα αστεία που έχουν δεχτεί είναι πολλά, ενώ υπήρξαν και διάφορα polls σε γνωστά περιοδικά όπου ψηφίστηκαν ως το χειρότερο συγκρότημα όλων των εποχών. Η επιστήμη δείχνει να έχει μια εξήγηση για όλο αυτό.

Την απάντηση δίνει το "Stat Significant", μια ιστοσελίδα η οποία αναλύει πολλαπλά δεδομένα για ταινίες, σειρές, μουσικούς κ.α. Φαίνεται μάλιστα να υπάρχει και μια απάντηση για το πως ξεκίνησε η κατακραυγή αυτή. Σύμφωνα με το site, οι Nickelback είναι "ο σάκος του μποξ του internet" και η μουσική τους έχει παιχτεί και διαδοθεί πολύ παραπάνω από το κανονικό. Ένα γράφημα μάλιστα δείχνει πως το συγκρότημα κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο εμπορικά, αλλά πολύ κάτω από αυτόν όσον αφορά την επιβράβευση, παρά την επιτυχία τους. Δείτε το εδώ :

Πηγή : starsignificant.com

Επίσης, ένα συγκρότημα που ηχογραφεί συχνά και απολαμβάνει τέτοια δημοφιλία, είναι πολύ πιθανόν να επαναλαμβάνεται, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για κριτική και κατακραυγή. Το single "Rockstar" ακουγόταν σχεδόν παντού από το 2007 και για μια μεγάλη περίοδο, και πέντε χρόνια αργότερα, οι αναγνώστες του περιοδικού Buzzfeed το ψήφισαν ως ένα από τα χειρότερα τραγούδια όλων των εποχών.

Ο ηγέτης των Nickelback Chad Kroeger είχε μιλήσει στο περιοδικό People για αυτό το μίσος :

"Αν κάποιος σου κολλούσε το μικρόφωνο στο πρόσωπό σου κάθε μέρα και έλεγε: «Όλος ο κόσμος σας μισεί, τι έχεις να πεις γι' αυτό;», πως θα ένιωθες; Κάθε μα κάθε μέρα. Δε θα δίσταζες να μιλήσεις για αυτό; Δε θα εκνευριζόσουν; Και δεν θα το ξεπερνούσες από ένα σημείο και μετά; Ε το ξεπέρασα"

 

Tags