Ritchie Blackmore : Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε από τους Deep Purple

Blackmore's Night - Moonlight Shadow

Το 1993 ήταν η χρονιά της οριστικής αποχώρησης του Blackmore από το συγκρότημα

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο σπουδαίος κιθαρίστας είχε δηλώσει πως "δε θυμόταν καν πως λέγανε" το τελευταίο album που ηχογράφησε με τους Deep Purple. Το The Battle Rages On είχε όντως δημιουργήσει ανάμικτα συναισθήματα. Μιλώντας πρόσφατα στο περιοδικό New Jersey Stage, ο Blackmore ανέφερε τα εξής :

"Το άγχος προερχόταν από το να ταξιδεύεις παίζοντας rock n roll, τη συνεχή προσπάθεια ώστε να εμπλουτίσουμε τα riffs μας, προσπάθεια που γίνεται βαρετή. Είχα σκουριάσει, έπαιζα heavy rock απλά για να παίζω heavy rock".

Ήταν εκείνο το σημείο όπου ανακάλυψε την παραδοσιακή μεσαιωνική μουσική, κάτι που τον οδήγησε και στη δημιουργία των Blackmore's Night με τη μετέπειτα σύζυγο του Candice Night. Συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο album επανένωσης των Rainbow "Stranger in us all", ενώ το ντεμπούτο των Blackmore's Night κυκλοφόρησε το 1997 με τίτλο "Shadow of the Moon". Μιλώντας για το συγκρότημα αυτό, ο Blackmore θα πει :

"Προς το τέλος των Deep Purple, παίζαμε δυνατά απλά για να παίζουμε δυνατά, οπότε όταν άκουσα μουσική της Αναγέννησης, υπήρχαν τόσες πολλές απίστευτες μελωδίες που με ενθουσίασαν. Αυτό ήταν τόσο μεγάλη ανακούφιση από πολλές απόψεις, οπότε πήδηξα από το "τρένο των τεράτων" μόνο και μόνο για να παίξω μερικές μελωδίες πιο οργανικά".