Ο Billy Corgan υπερασπίζεται την Taylor Swift, είναι ένας από τους πιο προικισμένους καλλιτέχνες της ποπ όλων των εποχών»

Νωρίτερα αυτή την άνοιξη, όπως ίσως έχετε ακούσει, η Taylor Swift κυκλοφόρησε το τελευταίο της άλμπουμ The Tortured Poets Department. Είναι μεγάλο σε διάρκεια. Στην τελική του μορφή, το Tortured Poets εκτείνεται σε 31 κομμάτια σε δύο ώρες. Τουλάχιστον εμπορικά, αυτό το άλμπουμ ήταν ο απόλυτος κολοσσός που όλοι προέβλεψαν, αλλά οι κριτικές του δεν ήταν τόσο δυνατές όσο αυτές που παίρνει συνήθως η Swift και αυτή η μεγάλη διάρκεια είναι μόνο ένα από τα σημεία που κολλάνε. Σε μια νέα συνέντευξη, ωστόσο, ο ηγέτης των Smashing Pumpkins, Billy Corgan, λέει ότι τα άλμπουμ της Taylor Swift θα πρέπει να είναι όσο μεγάλο θέλει.

Ο Billy Corgan ξέρει κάτι για τα άλμπουμ διαρκείας. Το 1995, όταν οι Smashing Pumpkins ήταν κοντά στο αποκορύφωμά τους, κυκλοφόρησαν τον δίωρο κολοσσό Mellon Collie And The Infinite Sadness. Πέρυσι, το συγκρότημα κυκλοφόρησε με την τελική εκδοχή της τριμερούς ροκ όπερας Atum, η οποία εκτεινόταν σε 138 λεπτά στο σύνολό της. Οπότε δεν είναι ακριβώς έκπληξη να βλέπεις τον Corgan να μιλάει υπέρ των μεγάλων δίσκων, αλλά είναι λίγο ανατριχιαστικό όταν την αποκαλεί «μια από τις πιο προικισμένες ποπ καλλιτέχνες όλων των εποχών» — όχι επειδή έχει άδικο, αλλά επειδή η γενιά των alt του Corgan -Οι rockers δεν είναι πάντα τόσο διακριτικοί με τη Swift.

Αυτήν τη στιγμή, ο Billy Corgan έχει πολλά να κάνει, όπως ένα ριάλιτι υπέρ της πάλης και μια επερχόμενη περιοδεία στο στάδιο με τους Green Day. Για να προωθήσει μια εμφάνιση των Smashing Pumpkins στο Δουβλίνο, ο Corgan έκανε μια πρόσφατη συνέντευξη στους The Irish Times. Στην ιστορία, ο Corgan μιλάει για τη γνωριμία με την αείμνηστη από το  Δουβλίνο Sinêad O'Connor, η οποία έζησε με έναν από τους φίλους του Corgan έξω από το Σικάγο, όταν περνούσε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της. Σε ένα διαφορετικό σημείο της ιστορίας, η συζήτηση στρέφεται στην Taylor Swift, και έχει να πει το εξής:

 Η Taylor Swift είναι μια από τις πιο προικισμένες ποπ καλλιτέχνες όλων των εποχών. Πόσο κακό είναι που κυκλοφορεί περισσότερη μουσική; Δεν μπορώ να το ακολουθήσω… Μπορείτε να μεταβείτε στο Spotify και απλώς να το παραλείψετε.

Ο κόσμος παραπονέθηκε για τη διάρκεια του τελευταίου μου άλμπουμ, Atum. Σκέφτηκα, Λοιπόν, πήγαινε να φτιάξεις τη δική σου λίστα αναπαραγωγής. Απλώς ακούστε τον δίσκο μία φορά — ξεπεράστε τα έξι ή 10 τραγούδια που σας αρέσουν και κάντε το δικό σας δίσκο. Γιατί είναι αυτή μια τόσο περίεργη ιδέα; Έχετε κάποια αίσθηση αναλογικότητας. Αυτό το υπερβολικό πράγμα - «Κατέστρεψαν το Star Wars. Θεέ μου, είναι πάρα πολύ για μένα να το επεξεργαστώ» — είναι λίγο παιδικό