Elvis Presley : Προσπάθεια της οικογένειας του να μην πουληθεί η έπαυλη της "Graceland"

Ο Elvis Presley στην αρχή της καριέρας του

Η εγγονή του Elvis προσπαθεί να μπλοκάρει την επικείμενη δημοπράτηση της έπαυλης

Χαρακτηρίζοντας την "απάτη", η εγγονή του Elvis και κόρη της Lisa Marie Presley, ηθοποιός Riley Keough, έγινε η νέα ιδιοκτήτρια της έπαυλης αμέσως μετά το θάνατο της μητέρας της, στις αρχές της περσινής χρονιάς. Η έπαυλη περιήλθε στην κατοχή ύστερα από δικαστική διαμάχη με τη γιαγιά της, Priscilla Presley. Η "Graceland" όπως είναι γνωστή, αγοράστηκε από τον Elvis Presley το 1957 έναντι του ποσού των 102.500 λιρών. Ο τραγουδιστής έμεινε εκεί μέχρι το θάνατο του 1977.

To όλο θέμα έχει ξεκινήσει όταν σύμφωνα με νομικά έγγραφα, η Lisa Marie Presley υποθήκευσε την έπαυλη το 2018, ώστε να εξασφαλίσει δάνειο 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω εταιρείας στο Missouri. Η εταιρεία Naussany Investments and Private Lending ισχυρίζεται πως μέχρι και το θάνατο της η Presley δεν είχε αποπληρώσει το δάνειο, κάτι που θέτει την Graceland σε κίνδυνο. Ωστόσο, μέσω μήνυσης που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες, η Keough ισχυρίζεται πως οι υπογραφές της μητέρας της είναι πλαστές και πως η εταιρεία δεν είναι πραγματική, όπως φυσικά και το δάνειο που εκδώθηκε. Η ηθοποιός έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση περιοριστικών μέτρων κατά της πώλησης. Μιλώντας στο NBC News, εκπρόσωπος της Elvis Presley Enterrises που διαχειρίζεται όλα τα assets του Elvis ισχυρίστηκε τα εξής :

"Η Elvis Presley Enterprises μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απατηλοί. Δεν υπάρχει κάποια πώληση λόγω κατάσχεσης. Για να το θέσουμε απλά, έχει κατατεθεί η ανταγωγή ώστε να σταματήσει η απάτη".

Η έπαυλη της Graceland άνοιξε στο κοινό ως μουσείο το 1982. Το ακίνητο των 13,8 στρεμμάτων προσελκύει περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.