Neil Young : Μιλάει για το Woodstock και την έλλειψη ντοκουμέντων από την εμφάνιση του

Wikimedia Commons / Ross

Ο Καναδός θρύλος ήταν τότε μέλος των Crosby, Stills, Nash and Young

"Όταν συνέβη για πρώτη φορά ήταν κάτι το ξεχωριστό. Είσαι εκεί και υπάρχουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι και συνειδητοποιούμε, «Είμαστε κάποιοι». Κάνουμε τη διαφορά και όλοι είναι μαζί μας"

Μιλώντας στον διάσημο Αμερικανό παρουσιαστή, Charlie Rose, ο Neil Young θυμήθηκε μεταξύ άλλων την πορεία των Crosby, Stills, Nash and Young προς την καταξίωση, καθώς φυσικά και την εμφάνιση στο θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock.

Μάλιστα, ο Young ανέφερε και το λόγο που παρόλο που το οπτικοακουστικό υλικό των Santana και του Jimi Hendrix από το φεστιβάλ είναι εδώ και χρόνια διαθέσιμο, δεν υπάρχει αντίστοιχα υλικό των CSNY.

"Νόμιζα ότι αυτοί οι τύποι με τις κάμερες πάνω στη σκηνή, στέκονταν εμπόδιο στη μουσική. Μας αποσπούσαν την προσοχή. Οπότε τους είπα "Μην έρθετε κοντά μου. Η κιθάρα μου είναι βαριά. Αν έρθετε κοντά θα σας χτυπήσω με αυτήν"".

Το φεστιβάλ σίγουρα επηρέασε τότε τους CSNY, καθώς στο επόμενο album τους, το θρυλικό Deja Vu, διασκεύασαν το "Woodstock" της Joni Mitchel. To φεστιβάλ του Woodstock έλαβε χώρα από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969, κοντά στην ομώνυμη πόλη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.