Judas Priest : Ο Rob Halford θυμάται την οργάνωση PMRC

Copyright Instagram @judaspriest

"Πολιτικό κόλπο (hack)" αποκάλεσε ο τραγουδιστής την Οργάνωση

Επρόκειτο για την Parental Music Resource Center η οποία έβαζε προειδοποιητικά αυτοκόλλητα επάνω σε δίσκους, θέλοντας να επιβάλλει την αντίστοιχη λογοκρισία. Μεταξύ άλλων είχε εκδώσει λίστα με 15 "βρώμικα" τραγούδια, ανάμεσά τους και το Eat Me Alive των Judas Priest, από το Defenders of the Faith album του1984

Ο τραγουδιστής του σχήματος, Rob Halford, μίλησε στο That Fuzzing Rock Show, όπου εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην οργάνωση που είχε ιδρύσει η Tipper Gore, πρώην σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Al Gore.

Ο Halford είπε : "Όταν περάσαμε την εμπειρία με την PMRC, ήταν ζόρικο καθώς υποστηριζόταν από πολύ δυνατές πολιτικές περσόνες της Ουάσινγκτον. Ξεκάθαρα, ήταν ένα πολιτικό κόλπο (hack). Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ιδέα από metal. Δεν είχαν ιδέα από την χαρά και την ευχαρίστηση που αυτή η μοσική έδινε στον κόσμο, την θετικότητα της. Απλά της όρμησαν με ένα τσεκούρι", συμπληρώνοντας πως αγαπά τον φίλο του Dee Snider, ο οποίος υπερασπίστηκε τη μουσική σε ανοιχτή ακρόαση, μαζί με τους Frank Zappa και John Denver.

Το Parental Guidance των Judas Priest, από το Turbo του 1986, θεωρείται η απάντηση προς την PMRC.