Dire Straits : Ουδείς προφήτης στον τόπο του

Dire Straits - Ο Γιάννης Πετρίδης μιλά με το θρυλικό συγκρότημα...

Το γκρουπ του Mark Knopfler έπρεπε πρώτα να κάνει επιτυχία στην Αμερική, ώστε να εκτιμηθεί στη χώρα του

To Sultans of Swing παραμένει έως σήμερα ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια των Dire Straits, ίσως η μεγαλύτερη τους επιτυχία πέρα από τη φρενίτιδα που προκάλεσε το Brothers in Arms album. Γραμμένο το 1977 από τον Mark Knopfler, κυκλοφόρησε ως single το Μάιο του 1978 στην Αγγλία και στις αρχές της επόμενης χρονιάς στην Αμερική.

Ωστόσο, ήταν αφού είχε αρχίσει να έχει airplay στα ραδιόφωνα των ΗΠΑ, όταν και κατάφερε να μπει σε αντίστοιχες λίστες του BBC. Συγκεκριμένα, το Sultans of Swing μπήκε στο top 40 των ραδιοφώνων στις 17 Μαρτίου 1979, 10 μήνες μετά την κυκλοφορία του. 

Όπως θα θυμηθεί ο μπασίστας John Illsley, το BBC είπε στο συγκρότημα πως "Δεν θέλουμε να παίξουμε αυτό το τραγούδι γιατί υπάρχουν πάρα πολλά λόγια. Επίσης, είναι αρκετά μεγάλο. Γιατί είναι έξι λεπτά;". Ωστόσο θα μιλήσει και για τον μετέπειτα αντίκτυπο του τραγουδιού λέγοντας πως "Αυτοί είναι οι καταλύτες που σε προχωρούν στη ζωή. Πολύς κόσμος είπε ότι ήμασταν τυχεροί, αλλά τι σημαίνει τύχη; Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα πολύ καλό τραγούδι, το συγκρότημα μας ήταν πολύ καλό και δουλέψαμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια».

Θυμηθείτε εδώ το θρυλικό τραγούδι των Dire Straits :