Η προέλευση των ονομάτων από τα αγαπημένα μας συγκροτήματα (Μέρος δεύτερο)

Band Logos

Οι ροκ ιστορίες δε σταματάνε, το κάθε συγκρότημα ή καλλιτέχνης έχει το δικό του ιδιαίτερο μύθο, για το πως συστάθηκε, το λόγο που πήρε το όνομα του. Τα αρκτικόλεξα που ποτέ δε μάθαμε, εκείνη η αργκό λέξη που ποτέ δεν κατανοήσαμε, όλα όσα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ για το οποίο αξίζει κανείς να κάνει την έρευνα του. Οπότε...

Μέρος Δεύτερο : 

Band Logos

The Doobie Brothers :
Doobie είναι η λέξη που χρησιμοποιούν στην καθομιλουμένη τους οι Αμερικάνοι για να περιγράψουν το τσιγαριλίκι aka χόρτο. Ο γείτονας τους πρότεινε το όνομα, αφού κάθε μέρα το συγκρότημα συνήθιζε να κάνει ένα διάλειμμα για να εξασκήσει το χόμπι του..

Rolling Stones :
Η έμπνευση ήρθε στον Brian Jones από το ομώνυμο τραγούδι του Muddy Waters, με τη φράση Rolling Stone ή Stone πλέον να αποτελεί ποικιλοτρόπως ένα τεράστιο κομμάτι της rock ιστορίας.

Edguy :
Ουσιαστικά το όνομα δε σημαίνει απολύτως τίποτα, ωστόσο προσομοιάζει με το επίθετο του δασκάλου των μαθηματικών, τον οποίο είχαν τα μέλη του γκρουπ στα 14 τους χρόνια, όταν και σχημάτισαν τους βετεράνους πλέον power metallers

Sir Lord Baltimore :
Lord Baltimore, χαρακτήρας του σπουδαίου western "Butch Cassidy and the Sundance Kid", με Paul Newman και Robert Redford.

Motorhead:
Ο Lemmy εκδιώχθηκε από τους Hawkwind λόγω του γεγονότος ότι βρέθηκαν ουσίες πάνω του, κάτι που εξόργισε τον Dave Brock. Το τελευταίο τραγούδι που έγραψε για αυτούς λεγόταν "Motorhead", λέξη αργκό που παραπέμπει στον χρήστη αμφεταμινών.

Omen :
Από το θρίλερ The Omen του 1976, με τον Gregory Peck στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Bachman - Turner Overdrive :
Από τα ονόματα των βασικών μελών C.F.Turner και Randy Bachman, καθώς και τη λέξη Overdrive που εμπνεύστηκαν από ένα περιοδικό. Τα υπόλοιπα μέλη συμφώνησαν αμέσως.

Faster Pussycat :
Από την ταινία Faster, Pussycat! Kill! Kill! του 1965, ένα cult film με ιδιαίτερη βία γυναικείου φύλου.

Dream Theater :
Ως γνωστόν το αρχικό όνομα της μπάντας ήταν Majesty, ωστόσο υιοθέτησαν το moniker Dream Theater ύστερα από πρόταση του πατέρα του Mike Portnoy, προερχόμενο από τον κινηματογράφο της γειτονιάς στο Monterey της California.

Jethro Tull :
Σπουδαίος γεωπόνος του 18ου αιώνα, ο Jethro Tull πιστώνεται την κατασκευή του παρελκόμενου το οποίο φύτευε με ιδιαίτερη ευκολία σπόρους στο έδαφος.

Amon Amarth : 
Το βουνό της καταδίκης (Mount Doom) στη μυθολογία του J.R.R.Tolkien. Λίγο πριν εγκατασταθεί σε αυτό ο Sauron, η περιοχή γύρω από το βουνό ονομάστηκε Mordor.

Nazareth :
Δεν προήλθε από τη γνωστή Βιβλική Πόλη το όνομα, αλλά από το τραγούδι των σπουδαίων The Band με το όνομα "The Weight" και τον στίχο "I pulled into Nazareth, was feelin' about half past dead".

Supertramp :
Από το βιβλίο "The Autobiography of a Super-Tramp" του W.H.Davies που αναφέρεται στη ζωή ενός περιθωριακού σε Ευρώπη και Αμερική.

Iced Earth :
Το πρώτο τους όνομα ήταν Purgatory, αλλά ένας φίλος του Jon Schaffer επέμενε για το όνομα Iced Earth. Όταν αργότερα σκοτώθηκε σε ατύχημα με μηχανή, ο Schaffer τον τίμησε αλλάζοντας το όνομα του γκρουπ του, ενώ μετά συνέθεσε για αυτόν το "Watching Over Me".