David Gilmour : Αυτός ο κιθαρίστας άλλαξε το rock

Πηγή : Facebook

Ο θρύλος των Pink Floyd μιλάει για την εντύπωση που του προκάλεσε ο σπουδαίος EVH

Ο David Gilmour ήταν ανέκαθεν ένας από τους πιο ανοιχτόμυαλους rock μουσικούς. Στην τεράστια δε καριέρα του είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συναναστραφεί με πάρα πολλούς μουσικούς, κάποιοι από τους οποίους τον επηρέασαν στα μετέπειτα στάδια της καριέρας του. Ωστόσο πολύ σπάνια θα εξέφραζε τον θαυμασμό του για κάποιον μουσικό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτός τον οποίον ο Gilmour έχει επαινέσει σε πολλές περιπτώσεις είναι ο αείμνηστος Eddie Van Halen, ο οποίος εμφανίστηκε με τους Van Halen στα τέλη της δεκαετίας του 70 και συνδύασε την ηγετική περσόνα με την εξαιρετική τεχνική, θέτοντας τις βάσεις για το παίξιμο της ηλεκτρικής κιθάρας στη σύγχρονη εποχή. Εκπληκτικός στα solo, καθιέρωσε την τεχνική του tapping, γνώρισε την καθολική αναγνώριση μέσα από το solo του "Beat it" του Michael Jackson. 

Μιλώντας για τον Eddie Van Halen, ο David Gilmour θα πει εκείνη την εποχή : "Δεν μπορώ να παίξω όπως ο Eddie, μακάρι να μπορούσα. Θα ήθελα να μπορώ να παίξω το Eruption. Κάθησα και δοκίμασα μερικές από τις ιδέες του αλλά δεν μπορώ να το κάνω.". Χρόνια αργότερα το 2009 θα ισχυριστεί πως ο Eddie Van Halen άλλαξε το rock, και θα συμπληρώσει : "Τον έχω συναντήσει κάποιες φορές, φαινόταν ωραίος τύπος. Ακόμα και αν δεν ακούω πολύ το συγκρότημα του, ο Eddie είναι φανταστικός".

Ακούστε εδώ μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, στιγμές του Eddie Van Halen :