I'm Eighteen-Alice Cooper

Πρώτη επιτυχία για τον Alice Cooper σε μια εποχή που οι 18χρονοι μπορούσαν να σταλούν στον πόλεμο αλλά δεν μπορούσαν να καταναλώσουν αλκοόλ ή να ψηφίσουν. 

Το " I'm Eighteen "  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως single τον Νοέμβριο του 1970 με την υποστήριξη του "Is It My Body". Ήταν η πρώτη επιτυχία των σαράντα του συγκροτήματος - φτάνοντας στο νούμερο 21 - και έπεισε τη Warner Bros. ότι ο Alice Cooper είχε τις εμπορικές δυνατότητες να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ. Το τραγούδι και η B-side του περιλαμβάνονται στο πρώτο άλμπουμ της μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας Love It to Death (1971).

Ένα arpeggiated riff κιθάρας και η επιθετική φωνητική απόδοση δίνουν δύναμη στον ύμνο. Οι στίχοι περιγράφουν το άγχος που έρχεται με το να είσαι «στη μέση» της παιδικής και της ενηλικίωσης. Ξεκίνησε ως ένα οκτάλεπτο τζαμί που ο νεαρός Καναδός παραγωγός Bob Ezrin έπεισε το συγκρότημα να σφίξει σε ένα σφιχτό τρίλεπτο rocker.

Το τραγούδι ήταν η σημαντική ανακάλυψη του συγκροτήματος και άφησε σημαντική επιρροή στο hard rock , το punk και το heavy metal . Ο Joey Ramone έγραψε το πρώτο του τραγούδι για τους Ramones βασισμένο στις συγχορδίες του "I'm Eighteen" και ο John Lydon πέρασε από οντισιόν για τους Sex Pistols μιμούμενος το τραγούδι.

Συγκροτήματα όπως οι thrash metalers Anthrax έχουν διασκευάσει το τραγούδι και οι Kiss συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά για λογοκλοπή του τραγουδιού στο κομμάτι του 1998 "Dreamin " 

Video Url