Paul McCartney : Ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή το "Now and Then"

Beatles @Wikimedia Commons

Ο θρυλικός Beatle μιλάει για το νέο και τελευταίο κατά τα φαινόμενα τραγούδι των Beatles

Το Now and Then συμπεριλαμβάνει τόσο τη φωνή του John Lennon, όσο και την κιθάρα του George Harrison. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τραγούδι περίπου 40 ετών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τους McCartney και Ringo Starr. Αφετηρία του αποτελεί μία παλιά κασέτα με τη φωνή του John Lennon, η οποία βρέθηκε από την Yoko Ono.

Πρόκειται για ηχογράφηση του Lennon από το 1977, η οποία έμεινε ημιτελής. Με τη βοήθειας της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), οι McCartney και Starr ολοκλήρωσαν το τραγούδι, το οποίο κατά τα φαινόμενα κλείνει τον κύκλο των Beatles ως το τελευταίο τραγούδι τους που θα κυκλοφορήσει ποτέ. Το Now and Then περιέχει τα φωνητικά του Lennon, αφού απομονώθηκαν από την αρχική ηχογράφηση, αλλά και κιθαριστικά μέρη του George Harrison από το 1995.

"Ήταν ό,τι πιο κοντινό στο να τον έχουμε μαζί μας ξανά, οπότε ήταν πολύ συγκινητικό. Νιώθαμε ότι ήταν και ο John μαζί μας, κι ας είναι τόσο μακριά.", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ringo Starr. Ο δε McCartney θα πει πως "Ακούς τη φωνή του John, κρυστάλλινη. Παίζουμε όλοι ξανά μαζί, είναι μία γνήσια ηχογράφηση των Beatles. Το να δουλεύω εν έτει 2023 σε ένα νέο Beatles τραγούδι, είναι συναρπαστικό νομίζω".

Τέλος ο γιος του John Lennon, Sean Ono Lennon δήλωσε πως "είναι απίστευτα συγκινητικό να τους ακούω ξανά να συνεργάζονται, μετά από τόσα χρόνια που ο πατέρας ου έχει φύγει. Είναι σαν μία χρονοκάψουλα".

Στις 3 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το video του Now and Then, σε σκηνοθεσία του Peter Jackson (Lord of the Rings Trilogy). Μπορείτε να δείτε το video παρακάτω:

Video Url