Bruce Springsteen: Το πρώτο παρατσούκλι και η προέλευση του "Αφεντικού"

Bruce Springsteen @Facebook Official

Η προέλευση του διάσημου nickname του Αμερικανού rocker.

Φαντάζει παράξενο, αλλά το πρώτο παρατσούκλι του Springsteen δεν ήταν αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, The Boss. Μεταξύ των φίλων του κατά τα εφηβικά του χρόνια, ήταν γνωστός ως ο "Gut Bomb King", παρατσούκλι που προέκυψε καθώς εκείνη την εποχή, ο Springsteen και οι φίλοι του μαζεύονταν σε σπίτια στο New Jersey και έπαιζαν Monopoly μέχρι το πρωί, με τον ίδιο να είναι από τους πιο δυνατούς παίκτες και συχνά να φέρνει καραμέλες και junk food, τα οποία χρησιμοποιούσε εν είδει χρημάτων πάνω στο παιχνίδι.

Το nickname "The Boss" το έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του λίγο αργότερα. Αρχικά ήταν ένα είδος αστείου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις πολιτικές πεποιθήσεις του Springsteen. Στο βιβλίο "It Ain't no Sin to be glad you're alive" ο ίδιος θα πει "Μισώ τα αφεντικά, μισώ να με φωνάζουν αφεντικό". Ωστόσο το παρατσούκλι έμεινε και ήταν αργά να το αλλάξει. Ο συνοδοιπόρος του Stevie Van Zandt θα θυμηθεί πως "Ο κόσμος τον αποκαλούσε έτσι και το δε έπαιρναν πολύ στα σοβαρά. Όταν άρχιζα να τον φωνάζω εγώ όμως Boss, τότε τα πράγματα άλλαξαν καθότι ήμουν κι ο ίδιος αφεντικό. Υπήρχε η αίσθηση που έλεγε ότι αν το κάνει ο Stevie, κάποιος λόγος θα υπάρχει" (Απόσπασμα από τη βιογραφία Bruce του 2012).

Για κάποια χρόνια ήταν προνόμιο μοναχά των στενών φίλων του Bruce Springsteen να τον φωνάζουν Boss. Καθώς άρχισε να αποκτάει φήμη και δόξα, το ίδιο έγινε και με το παρατσούκλι του. Πρώτα άρχισαν να τον αποκαλούν έτσι οι roadies του, στη συνέχεια οι ίδιοι οι fans. Με την κυκλοφορία του Born to Run, το The Boss ήταν ένα από τα πιο γνωστά ψευδώνυμα στη ροκ μουσική.