The Beatles - Now And Then - The Last Beatles Song ένα φιλμ για το τραγούδι

Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα βρίσκουν τρόπους να είναι ανάμεσα μας.

Το γεμάτο γεγονότα ταξίδι του Now and then προς την καρποφορία πραγματοποιήθηκε σε διάστημα πέντε δεκαετιών και είναι προϊόν συνομιλιών και συνεργασιών μεταξύ των τεσσάρων Beatles που συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το μακροχρόνιο μυθοποιημένο demo του John Lennon δουλεύτηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 1995 από τον Paul, τον George και τον Ringo ως μέρος του έργου The Beatles Anthology, αλλά παρέμεινε ημιτελές, εν μέρει λόγω των αδύνατων τεχνολογικών προκλήσεων που συνεπαγόταν η συνεργασία με το φωνητικό που ο John είχε ηχογραφήσει σε κασέτα στο τη δεκαετία του 1970.

Για χρόνια φαινόταν ότι το τραγούδι δεν θα μπορούσε ποτέ να ολοκληρωθεί. Αλλά το 2022 υπήρξε ένα χτύπημα ηρεμίας. Ένα σύστημα λογισμικού που αναπτύχθηκε από τον Peter Jackson και την ομάδα του, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραγωγής της σειράς ντοκιμαντέρ Get Back, άνοιξε τελικά τον δρόμο για την αποσύνδεση των φωνητικών του John από το κομμάτι του πιάνου.

Ως αποτέλεσμα, η αρχική ηχογράφηση θα μπορούσε να ζωντανέψει και να εργαστεί εκ νέου με συνεισφορές και από τους τέσσερις Beatles. Αυτή η αξιοσημείωτη ιστορία μουσικής αρχαιολογίας αντανακλά την ατελείωτη δημιουργική περιέργεια και την κοινή γοητεία των Beatles με την τεχνολογία.

Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της τελευταίας ηχογράφησης που θα κάνουν μαζί ο John, ο Paul και ο George και ο Ringo και γιορτάζει την κληρονομιά του κορυφαίου και πιο σημαντικού συγκροτήματος στην ιστορία της λαϊκής μουσικής.

Σκηνοθεσία βίντεο: Oliver Murray Παραγωγοί: Jonathan Clyde και Sophie Hilton Πρωτότυπη μουσική: Paul Englishby Σχεδιαστής ήχου: Alastair Sirkett Αποκατάσταση ήχου: Park Road Post Production. 

Video Url