R.E.M. - Stand

Το θυμήθηκε ο Νίκος Μπούζας, 1989 από το Green

Το " Stand " κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ από το άλμπουμ Green το 1989. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο έξι στο Billboard Hot 100 , και έγινε η δεύτερη κορυφαία επιτυχία των 10 REM στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρέθηκε στην κορυφή τόσο των Mainstream Rock Tracks όσο και των Modern Rock Tracks .

Έφτασε στο νούμερο 48 στο UK Singles Chart και στο νούμερο 16 στον Καναδά. Τοποθετήθηκε στο "καλύτερο" άλμπουμ της Warner Bros. Records της REM In Time: The Best of REM 1988–2003 το 2003, καθώς και στο άλμπουμ συλλογής του 2011 Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage .

Πρόκειται για ένα παράδειγμα διαμόρφωσης φράσης , καθώς οι δύο τελευταίοι γύροι του ρεφρέν είναι ο καθένας ένα ολόκληρο βήμα ψηλότερα από τον προηγούμενο. Το τραγούδι προορίζεται να είναι ένα ποπ τραγούδι με τσιχλόφουσκες της δεκαετίας του 1960 με αυτογνωσία , με σκοπό να μοιάζει με τη μουσική των The Banana Splits , The Archies και The Monkees . 

Το "Stand" χρησιμοποιήθηκε για την κωμική σειρά της Fox 1990-1992 Get a Life , με πρωταγωνιστή τον Chris Elliott . Έγινε παρωδία από τον "Weird Al" Yankovic ως το τραγούδι "Spam" στο άλμπουμ UHF – Original Motion Picture Soundtrack and Other Stuff .

Video Url