Ο Roger Waters διάβαζε τα απομνημονεύματά του κατά τη διάρκεια συναυλίας, με το κοινό εκνευρισμένο να τον διακόπτει

Instagram @rogerwaters

Ο Roger Waters ξόδεψε μια ώρα από το σόου του στο London Palladium, βγάζοντας ομιλίες και διαβάζοντας αποσπάσματα από μια αδημοσίευτη αυτοβιογραφία του, σύμφωνα με την Independent.

Ο αμφιλεγόμενος 80χρονος μουσικός και ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, ήταν headliner σε έναν χώρο χωρητικότητας δύο χιλιάδων ατόμων την Κυριακή, για την πρώτη του εμφάνιση στο Λονδίνο από τότε που έπαιξε δύο βραδιές στο O2 Arena τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Waters μόλις κυκλοφόρησε το «The Dark Side of the Moon Redux», με remaster εκδοχές των τραγουδιών, από τον διάσημο δίσκο των Pink Floyd, ο οποίος έγινε 50 χρονών φέτος.

Ωστόσο, οι κριτικοί ανέφεραν ότι η πρώτη ώρα του σετ περιείχε μόνο δύο τραγούδια και η υπόλοιπη παράσταση περιελάμβανε τον Waters να μιλάει για τον Τζούλιαν Ασάνζ και να διαβάζει από υπολογιστή διάφορα αποσπάσματα των απομνημονευμάτων του, ενώ καθόταν πίσω από ένα γραφείο. 

«Ένα απόσπασμα αφορούσε μια πάπια που ήρθε να ζήσει στο σπίτι μιας οικογένειας», έγραψε ο κριτικός των Times, Will Hodgkinson. «Ένα άλλο ξεκίνησε πολλά υποσχόμενο μιλώντας για τον αρχικού τραγουδιστή των Floyd, Syd Barrett, αλλά δεν αποκάλυψε τίποτα περισσότερο από το ότι ο Barrett έγραψε πολλά τραγούδια και είχε έναν αθώο, παιδικό χαρακτήρα». Ο Hodgkinson ανέφερε ότι, «δεν αποτελεί έκπληξη που τα μέλη του κοινού διέκοψαν το πρόγραμμά του Waters εκνευρισμένα και η αντίδρασή του ήταν σαν έναν τρομακτικό διευθυντή σχολείου που φωνάζει στους άτακτους μαθητές».

«Είχε έναν άβολο αέρα, ενώ φαινόταν ότι δεν είχε προβαριστεί, με το σκηνικό να χειροτερεύει μετά την απότομη συμπεριφορά του Roger Waters, όταν είπε στο κοινό με αυστηρό τόνο, “Μην διακόπτετε”», συμπλήρωσε ο μουσικοκριτικός της The Telegraph, Neil McCormick. «Ήταν σαν ψάρι έξω από το νερό».

«Ο Roger Waters έχει υποφέρει για την τέχνη του», κατέληξε ο κριτικός. «Αυτό δεν σήμαινε ότι το κοινό στο Palladium έπρεπε επίσης να υποφέρει γι' αυτό».