Οι Pet Shop Boys τα βάζουν με τον Drake επειδή δεν τους συμπεριέλαβε στα credits του «All the Parties»

Instagram @champagnepapi

Καθώς οι fans του 36χρονου ράπερ, Drake συνεχίζουν να απολαμβάνουν το νέο του άλμπουμ, «For All the Dogs», το αγγλικό synth-pop ντουέτο, Pet Shop Boys τα βάζει με τον MC διότι ενσωμάτωσε τους στίχους του τραγουδιού τους «West End Girls» του 1986, στο «All the Parties», χωρίς να τους ζητήσει άδεια ή να τους συμπεριλάβει στα credits.

 

Video Url

 

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ την Παρασκευή, οι Pet Shop Boys μοιράστηκαν αυτό το μήνυμα στο X: «Με έκπληξη ακούω τον @Drake να τραγουδά το ρεφρέν του “West End Girls” στο κομμάτι “All the Parties” από το νέο του άλμπουμ. Δεν ανέφεραν τα ονόματά μας και δεν ζητήθηκε άδεια».

 

 

Τα credits του «All the Parties» του Drake, στο οποίο συμμετέχει ο Chief Keef, δεν περιλαμβάνουν τα δύο μέλη των Pet Shop Boys, Neil Tennant και Chris Lowe στο Spotify Apple Music ή στη βάση δεδομένων Songview που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την παρακολούθηση και καταγραφή των μουσικών δικαιωμάτων. Όσον αφορά το «West End Girls», το τραγούδι γνώρισε την επιτυχία το 1986, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Billboard Hot 100 εκείνη τη χρονιά - το τραγούδι με την υψηλότερη θέση στα charts για το γκρουπ.

 

Video Url

 

Ο Drake έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Το άλμπουμ «Certified Lover Boy» περιελάμβανε πολλά samples από τραγούδια των Beatles, των NSYNC και του R. Kelly. Το βραβευμένο σινγκλ, «Way Too Sexy» από τον ίδιο δίσκο, «δανείστηκε» κομμάτια από το σινγκλ του 1991 «I'm Too Sexy» του Right Said Fred. 

 

Video Url