Από τους Queen στους The Smiths - Τα πέντε συγκροτήματα που μισεί ο Robert Smith των The Cure

Wikimedia Commons / Mr. Rossi

Τα τελευταία χρόνια ο Robert Smith των The Cure, δεν έχει μασήσει τα λόγια του και έχει πει ακριβώς τι πιστεύει για μπάντες όπως οι Queen και οι Def Leppard ή για τον τραγουδιστή των Smiths, Morrissey, ισχυριζόμενος αργότερα ότι η κόντρα του με τον τελευταίο ήταν «φτιαχτή» παρά την αντίθετη άποψη πολλών που γνωρίζουν το παρασκήνιο.

Ο Smith δεν είναι στην πραγματικότητα προκλητικός, αλλά είναι ένας πνευματώδης τύπος με άποψη, οπότε αν τον πιέσετε αρκετά και με τον σωστό τρόπο, δεν θα διστάσει να πει αυτό που σκέπτεται.

Μπορεί να λατρεύει τον David Bowie, τους The Stranglers, Mogwai, Placebo και πολλούς άλλους, αλλά δεν έχει απαραίτητα καλή άποψη για όλους όσους έχει συναντήσει στην καριέρα του. Ωστόσο, ακόμη και όταν «κράζει» συναδέλφους του, τουλάχιστον το κάνει με αστείο τρόπο και με βρετανικό χιούμορ.

Τα πέντε συγκροτήματα που μισεί ο Robert Smith:

Queen

Instagram @officialqueenmusic

 

Η μουσική των The Cure δεν είναι και η πιο χαρούμενη που μπορείς να ακούσεις. Έτσι, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η φανταχτερή ποπ των Queen ποτέ δεν άρεσε στον Robert Smith. «Λοιπόν, ποτέ δεν μου άρεσαν οι Queen», είπε κάποτε, «Μπορώ να πω ειλικρινά ότι μισούσα τους Queen και όλα όσα έκαναν». 

 

 

The Darkness 

Instagram @thedarkness

 

Αν μισούσε τους Queen, τότε ήταν λογικό ότι ο Smith δεν θα ξετρελαινόταν με τους Darkness. Όταν του ζητήθηκε να παίξει μαζί τους στο Reading & Leeds Festival, τους παρομοίασε με τους Queen λέγοντας: «Το να το ξαναζεστάνεις και να παίζεις το ίδιο πράγμα για δεύτερη φορά είναι πολύ περίεργο. Οπότε, όχι, δεν μου αρέσουν καθόλου οι The Darkness».

Δεν ήταν μόνο η έλλειψη πρωτοτυπίας που τον έκανε να στραβώσει με τους βρετανούς. Ο frontman των Cure θεώρησε επίσης το στυλ τους καθόλου γοητευτικό και τους χαρακτήρισε «κωμικό συγκρότημα».

 

 

Morrissey

Instagram @morrisseyofficial

 

Ο Smith δήλωσε πρόσφατα ότι η κόντρα του με τον Morrissey ήταν «φτιαχτή», λέγοντας: «Συνειδητοποίησα πόσο εύκολα μπορούν να ξεφύγουν τα πράγματα επειδή οι άνθρωποι θέλουν να οπωσδήποτε να συμβαίνει κάτι. Είναι απελπισμένοι για κάποιο είδος σαπουνόπερας».

Ωστόσο, αυτό φαίνεται να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που είχε πει κάποτε: «Αν ο Morrissey πει να μην τρώω κρέας, τότε θα φάω κρέας. Αυτό είναι το πόσο μισώ τον Morrissey». Και τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο Morrissey απάντησε αποκαλώντας τον Smith «κλαψιάρη» προτού ο frontman των Cure τσατιστεί: «Ο Morrissey είναι τόσο θλιβερός που μας καταθλίβει όλους και αν δεν αυτοκτονήσει σύντομα, μάλλον θα του το κάνω εγώ». 

 

 

Def Leppard

Instagram @defleppard

 

Ο Robert Smith με περηφάνια είχε δηλώσει ότι οι The Cure δεν θα γινόταν ποτέ mainstream εκτός και αν το mainstream ερχόταν σε αυτούς. Με το άλμπουμ «Wish» του 1992, σχεδόν το κατάφεραν. Δυστυχώς, έχασαν την πρώτη θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τους Def Leppard. Αυτό ήταν ένα γεγονός που είχε κολλήσει στο μυαλό του Smith.

«Ήθελα το άλμπουμ να είναι το νούμερο ένα στην Αμερική», είπε. «Μισώ τους Def Leppard. Τους μισούσα ούτως ή άλλως, αλλά τους μισώ ακόμα περισσότερο τώρα». Για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι είναι η glam πλευρά του rock που ο frontman δεν αντέχει. 

 

 

Duran Duran 

Instagram @duranduran

 

Οι Duran Duran δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τον λόγο ύπαρξής τους. Στην πραγματικότητα, ο Simon Le Bon είπε κάποτε, «Αυτό ήταν το νόημα του συγκροτήματος. Γυναίκες. Υπέροχες γυναίκες». Η μπάντα ήταν σύμβολο της υπερβολής και της έλλειψης σεβασμού της δεκαετίας του 1980. Ο Smith από την άλλη μεριά ήθελε η μουσική του να έχει περισσότερη ουσία.

Όπως εξήγησε πρόσφατα: «Οι Duran Duran συνήθιζαν να έρχονται στις παραστάσεις μας. Αλλά, αντιπροσώπευαν όλα όσα μισούσαμε: ολόκληρη τη glam δεκαετία του '80, της καταναλωτικής μανίας, όλο αυτό το σόου στο οποίο ήμασταν ενάντια».