U2 νέο τραγούδι μετά από 2 χρόνια “Atomic City”

Το τραγούδι είναι σε ύφος της μουσικής του 1980 και θυμίζει Clash και Blondie το Call Me

Ο Edge δήλωσε πρόσφατα ότι ήθελε οι U2 να ηγηθούν μιας «αναγέννησης κιθάρων» στην ποπ μουσική και με το «Atomic City», βάζει τα χρήματά του εκεί που είναι. Το κομμάτι — που πήρε το όνομά του από το Λας Βέγκας, όπου το συγκρότημα θα κάνει σύντομα ένα residency στο νέο Sphere — ταλαντεύεται ανάμεσα σε στίχους staccato και ένα κυλιόμενο ρεφρέν, καθώς ο Bono τραγουδά, «Love is God and God is love/ And if your dreams don't scare εσύ, δεν είναι αρκετά μεγάλα». Ένα gospel ρεφρέν και τα κόρνα που βουίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους πριν, με τον κιθαρίστα να κάνει ένα σωστό σόλο.

Οι U2 γύρισαν ένα μουσικό βίντεο για το "Atomic City" στην ομώνυμη μητρόπολη τους. Ενώ ήταν στο πλατό, ο Bono είπε στους θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν για να προλάβουν την κασέτα ότι το τραγούδι είναι «ένα ροκ εν ρολ 45αρι στην παράδοση του post-punk της δεκαετίας του '70, των Blondie, των Clash, κάποιων πανκ της δεκαετίας του '70…» 

Τόσο το τραγούδι όσο και το βίντεο περιλαμβάνουν τον Larry Mullen Jr στα ντραμς. Ωστόσο, ο Mullen δεν θα ενταχθεί στο συγκρότημα για το Βέγκας, καθώς παίρνει χρόνο για να υποβληθεί και να αναρρώσει από τη χειρουργική επέμβαση. Στη θέση του, οι Bono, The Edge και Adam Clayton θα συνοδεύονται από τον ντράμερ Bram van den Berg.

Video Url