Ο Mick Jagger μπορεί να δωρίσει την μουσική των Rolling Stones σε φιλανθρωπίες και όχι στα παιδιά του - «Δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια για να ζήσουν»

Wikimedia Commons / Raph_PH

Ο Mick Jagger άφησε να εννοηθεί ότι θα ήθελε ο μουσικός κατάλογος των Rolling Stones να δωριστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αντί να πουληθεί ως κληρονομιά στα παιδιά του.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχέδιά του για τον κατάλογο της μπάντας μετά το 1971 σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο 80χρονος Βρετανός τραγουδιστής απάντησε ότι δεν είχε σχέδια να τον πουλήσει, αντίθετα πρότεινε ότι θα προτιμούσε να πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Τα παιδιά δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσουν καλά», είπε ο Jagger στη Wall Street Journal, αναφερόμενος στα οκτώ παιδιά του. «Καλό θα ήταν να προσφέρεις στον κόσμο», πρόσθεσε ο τραγουδιστής, υποδηλώνοντας ότι ο κατάλογος μπορεί να καταλήξει σε φιλανθρωπίες.

Αρκετοί καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια έχουν πουλήσει τα δικαιώματα της μουσικής τους για εννιαψήφια ποσά. Την περασμένη εβδομάδα, η Katy Perry πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής της για 225 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιανουάριο, ο Justin Bieber πούλησε με την σειρά του μέρος από τα δικά του δικαιώματα μουσικής στην Hipgnosis Songs Capital για μια 200 εκατομμύρια δολάρια. Και τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο Bob Dylan είχε πουλήσει τα δικαιώματα ολόκληρου του καταλόγου του πίσω στη Sony, για άγνωστο ποσό.

Τα οκτώ παιδιά του Mick Jagger κυμαίνονται από 52 έως έξι ετών. Είχε το μεγαλύτερο παιδί του Karis με την ηθοποιό Marsha Hunt το 1970. Τον επόμενο χρόνο, η πρώην σύζυγός του Bianca Jagger γέννησε την κόρη του Jade, 51 ετών.

Με τον ηθοποιό Jerry Hall έχει τις κόρες, Elizabeth, 39, και Georgia May, 31 ετών, και τους γιους James, 38 και Gabriel  25 ετών. Το 1999, αυτός και το μοντέλο Luciana Gimenez Morad καλωσόρισαν τον γιο του Lucas, 24 ετών. Και πιο πρόσφατα, αυτός και η τωρινή σύντροφός του, πρώην χορεύτρια μπαλέτου, Melanie Hamrick, απέκτησαν τον μικρότερο γιο του, Deveraux.

 

Ο Mick Jagger με την τωρινή σύντροφό του, Melanie Hamrick

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Rolling Stones ανακοίνωσαν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ μετά από 18 χρόνια, σε μια αποκλειστική εκδήλωση στο Λονδίνο. Το «Hackney Diamonds», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου, είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος εδώ και δύο δεκαετίες, μετά το «A Bigger Bang» του 2005.

Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη τους κυκλοφορία μετά τον θάνατο του ντράμερ Charlie Watts. Το ιδρυτικό μέλος – που συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σχεδόν σε όλα τα τραγούδια με το συγκρότημα από τότε που δημιουργήθηκε το 1962 – πέθανε το 2021.

Το συγκρότημα συνεχίζει να περιοδεύει τακτικά, με τον Mick Jagger – ο οποίος έκλεισε τα 80 τον Ιούλιο – να διατηρεί το πάθος του στη σκηνή όπως στην αρχή της καριέρας του.