Οι King Gizzard and the Lizard Wizard ανακοινώνουν το νέο τους άλμπουμ «The Silver Cord» με επιρροές από Kraftwerk

Instagram @kinggizzard

Ήρθε η ώρα για ένα νέο άλμπουμ από τους αυστραλούς King Gizzard and the Lizard Wizard. Οι psych rockers ανακοίνωσαν τη επόμενη δισκογραφική τους απόπειρα, «The Silver Cord», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου.

Το «The Silver Cord» έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά το τελευταίο άλμπουμ των King Gizz, το πιο βαρύ και μεταλλικό «PetroDragonic Apocalypse». Ωστόσο, το συγκρότημα λέει ότι τώρα επιστρέφει πίσω σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια που εξερευνήθηκαν στο άλμπουμ της εποχής της πανδημίας «Butterfly 3000», αναφέροντας την κλασική ντίσκο και τους Kraftwerk ως μερικές από τις επιρροές του.

 

 

«Είναι σίγουρα synth-y», είπε ο Joey Walker ο κιθαρίστας του γκρουπ για το «The Silver Cord». «Θα μπορούσατε να το συγκρίνετε με το προηγούμενο άλμπουμ με πολλούς τρόπους, αλλά το να είμαστε στο ίδιο δωμάτιο και να παίζουμε και να γράφουμε μαζί, είναι πολύ διαφορετικό από το Butterfly».

Το «Silver Cord» θα περιλαμβάνει επτά κομμάτια, αλλά σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram, οι King Gizzard θα κυκλοφορήσουν επίσης μια έκδοση που θα περιλαμβάνει εκτεταμένες ηχογραφήσεις κάθε κομματιού. 

Οι King Gizzard ανακοίνωσαν πρόσφατα τέσσερις «τρίωρες μαραθώνιες» συναυλίες για το 2024 στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Κουίνσι και το Όστιν. 

 

Video Url