Ο Lars Ulrich των Metallica συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι ο κόσμος «κλέβει» την μουσική του – «Χαίρομαι που κάποιοι ακόμη νοιάζονται για το τι κάνουμε»

Instagram @larsulrich

Ο ντράμερ των Metallica και κάποτε πολέμιος του Napster, Lars Ulrich, έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ο κόσμος «κλέβει» τη μουσική της μπάντας του σήμερα.

Ο Ulrich έγινε ο κύριος εκφραστής του κινήματος κατά της μουσικής πειρατείας στο διαδίκτυο, μετά το περιβόητο σκάνδαλο «Metallica vs Napster» το μακρινό 2000. Ο ντράμερ ήταν ένθερμος πολέμιος ενάντια των ανθρώπων που μοιράζονταν αρχεία MP3 της μουσικής του, μέσα από διάφορες πλατφόρμες διακίνησης αρχείων P2P, όπως το Napster, αναστατώνοντας εκατομμύρια μουσικόφιλους.

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την υπόθεση Napster και τώρα το streaming έχει γίνει η κυρίαρχη μορφή ακρόασης μουσικής, αν και μέσω πληρωμένων υπηρεσιών όπως το Spotify.

Ενώ ορισμένοι εξακολουθούν να κρατούν μανιάτικο προς τον Ulrich για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της πειρατείας, ο ντράμερ των Metallica τώρα βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της μουσικής βιομηχανίας. Σε μια νέα συνέντευξη στο podcast SmartLess - με παρουσιαστή τους ηθοποιούς Jason Bateman, Sean Hayes και Will Arnett - ο Ulrich δήλωσε ικανοποιημένος που οι θαυμαστές εξακολουθούν να ακούν τη μουσική των Metallica, ανεξάρτητα από το πώς φθάνει στα αυτιά τους.

«Λοιπόν, προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά», είπε ο Ulrich. «Και στον κλάδο του κινηματογράφου συμβαίνουν μερικά από τα ίδια πράγματα με τα οποία είχαμε να κάνουμε πριν από 20 χρόνια. Αν και ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν συμβιβασμός, αλλά  χαίρομαι που κάποιοι νοιάζονται για το τι κάνουμε και έρχονται στις συναυλίες μας για να μας δουν να παίζουμε και συνεχίζουν να κάνουν streaming ή να αγοράζουν ή να κλέβουν τους δίσκους μας».

Ο Ulrich συνέχισε, «Η ίδια η δέσμευση των θαυμαστών μας, νομίζω, είναι ο θρίαμβος και η νίκη. Προφανώς, είναι πολύ πιο δύσκολο για πολλές από τις νεότερες μπάντες στις μέρες μας, επειδή δεν έχουν την υποστήριξη των δισκογραφικών εταιρειών για βασικά πράγματα - όπως εξοπλισμός και περιοδείες».

Ο Ulrich αναγνώρισε επίσης ότι οι Metallica είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο, καθιστώντας την κατάστασή τους μοναδική σε σύγκριση με μικρότερα σχήματα, όσον αφορά τις πωλήσεις δίσκων και την δημιουργία fanbase.

«Το ταλέντο και η καλή σύνθεση τραγουδιών ανταμείβεται στο τέλος. Και είτε το κάνετε από την κρεβατοκάμαρά σας είτε μέσω μιας δισκογραφικής εταιρείας ή οτιδήποτε άλλο, πιστεύω ότι όλοι θα ακουστούν τελικά αν είναι ταλαντούχοι. Αλλά, είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο για πολλά από τα νεότερα συγκροτήματα εκεί έξω και για πολλά από τα συγκροτήματα που πριν από 20 χρόνια μπορούσαν να ζήσουν παίζοντας σε κλαμπ ή σε μικρούς χώρους, περνάνε πιο δύσκολα τώρα γιατί δεν πουλάνε τόσους δίσκους και πραγματικά πρέπει να βγεις στους δρόμους και να δουλέψεις σκληρά».

Εν τω μεταξύ, η περιοδεία «M72 World Tour» των Metallica πρόκειται να συνεχιστεί στις 3 και 5 Νοεμβρίου για ένα ζευγάρι συναυλιών «No Repeat Weekend» στο Σεντ Λούις. Οι θρύλοι του thrash θα ολοκληρώσουν στη συνέχεια την περιοδεία τους για το 2023 με συναυλίες στο Ντιτρόιτ στις 10 και 12 Νοεμβρίου. 

 

Video Url