Ο Keith Richards τα βάζει με την ραπ και την ποπ μουσική: «Ήταν πάντα σκουπίδια. Αυτό είναι το νόημα»

Wikimedia Commons / Siebbi

Μετά από δεκαετίες ενός ακραίου lifestyle γεμάτο κακές συνήθειες, ο Keith Richards των Rolling Stones αποκάλυψε ότι ήταν σχετικά «καθαρός» πρόσφατα, απολαμβάνοντας την ζωή χωρίς τσιγάρα, ουσίες και τις τεράστιες ποσότητες αλκοόλ που έπινε κάποτε.

Μπορεί να φαίνεται ότι ο Richards έγινε άλλος άνθρωπος, αλλά μην ανησυχείτε, το βρετανικό ταπεραμέντο του εξακολουθεί να υπάρχει και ορισμένες από τις πεισματικές απόψεις του παραμένουν αμετάβλητες, όπως η όχι και τόσο καλή γνώμη του για τη ραπ μουσική.

«Δεν μου αρέσει και πολύ να ακούω ανθρώπους να μου φωνάζουν και να λένε ότι η ραπ είναι μουσική», είπε ο Richards σε μια νέα συνέντευξη στην The Telegraph.
Με αυτή την δήλωση, ο Richards ο οποίος επίσης είχε δηλώσει το 2015 ότι το hip-hop είναι απλώς «ένα beat με κάποιον να φωνάζει» κατάφερε να υποβιβάσει ένα ολόκληρο μουσικό είδος που έχει γίνει το πιο δημοφιλές στον κόσμο. Αλλά, οι θαυμαστές της ραπ δεν πρέπει να το πάρουν πολύ προσωπικά. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, βρήκε επίσης την ευκαιρία να τα βάλει και με την ποπ μουσική.

«Δεν θέλω να αρχίσω να παραπονιέμαι για την ποπ μουσική», είπε, προτού αρχίσει να κάνει ακριβώς αυτό. «Ήταν πάντα σκουπίδια. Θέλω να πω, αυτό είναι το νόημα. Το κάνουν όσο πιο φθηνό και εύκολο γίνεται και επομένως ακούγεται πάντα το ίδιο. Υπάρχει πολύ λίγη τέχνη σε αυτό. Μου αρέσει να ακούω μουσική από ανθρώπους που παίζουν όργανα. Δηλαδή, δεν μου αρέσει να ακούω πλαστικές συνθέσεις, αυτά που ακούς στα ασανσέρ».

Συνεχίζοντας, ο Richards φάνηκε να στεναχωριέται για την απόφαση των Rolling Stones να κόψουν το «Brown Sugar» από το setlist τους για τις αναφορές του τραγουδιού για την σκλαβιά: «Εννοώ, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε πια, επειδή οι άνθρωποι είναι φοβισμένοι. Είναι φοβισμένοι μην πουν το λάθος πράγμα. Φοβούνται μην ενοχλήσουν κανέναν. Ο φόβος κάνει απίστευτα πράγματα στους ανθρώπους».

Το νέο άλμπουμ των Rolling Stones, «Hackney Diamonds», θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου και ενώ έχουν κάνει υπαινιγμούς για περιοδεία, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες. Το συγκρότημα, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι η Lady Gaga, ο Paul McCartney, ο Elton John και άλλοι θα εμφανιστούν στο άλμπουμ.

 

Video Url