Zoomers εναντίον Millennials – Ποιοι είναι πιο πιθανό να δηλώσουν άρρωστοι, ως δικαιολογία για μια συναυλία

Photo by Unsplash / Adam Whitlock

«Αφεντικό, είμαι άρρωστος. Δεν θα μπορέσω να έρθω στην δουλειά σήμερα». Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το YouGov και το Viagogo, τα μέλη της Gen Z είναι δύο φορές πιο πιθανό να δηλώσουν ότι είναι άρρωστοι ως δικαιολογία για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, από ότι οι Millennials.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά τον Ιούλιο του 2023 και συμμετείχαν σε αυτή 2.000 ενήλικες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Από αυτή τη δεξαμενή, το 8% των Millennials - όσοι δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 - δήλωσαν ότι θα προσποιούνταν ότι ήταν άρρωστοι για να πάνε σε μια συναυλία, ενώ το 19% των Gen Zers - όσοι δηλαδή γεννήθηκαν από το 1997 έως το 2012 - είπε το ίδιο πράγμα.

Μπορεί να είναι προφανές ότι οι νέοι προτιμούν να δουν ζωντανή μουσική παρά να δουλέψουν, αλλά οι Zoomers της έρευνας αποκάλυψαν επίσης ότι είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν κάποιες από τις αγαπημένες τους συνήθειες για να δουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες να παίζουν live. Το 43% των ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι θα εγκατέλειπε το αλκοόλ για έξι μήνες προκειμένου να κερδίσουν εισιτήρια πρώτης σειράς στη συναυλία των ονείρων τους. Αυτό συνδέεται με μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι η Generation Z πίνει λιγότερο στις συναυλίες από άλλες ηλικιακές ομάδες.

Εκτός από την απόλαυση να βλέπεις τον αγαπημένο σου μουσικό να παίζει μπροστά σου, μία συναυλία δημιουργεί στενούς δεσμούς μεταξύ των παρευρισκόμενων. Προσθέστε το γεγονός ότι η Gen Z πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα κοινωνικοποίησης κλεισμένη σε καραντίνα για τον covid και είναι λογικό ότι το 20% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει  κλάψει σε συναυλία, σε σύγκριση με το 18% των Millennials και το 11% των Baby Boomers.

Γενικότερα, το 21% των ερωτηθέντων είπε ότι θυμούνται την πρώτη τους συναυλία περισσότερο από την πρώτη τους δουλειά, το πρώτο τους φιλί ή την πρώτη τους ερωτική εμπειρία.