«Spirit Power: The Best Of»: Ο Johnny Marr ανακοινώνει νέο compilation άλμπουμ και μοιράζεται το σινγκλ «Somewhere»

Wikimedia Commons / Jwslubbock

Το νέο άλμπουμ και η deluxe έκδοση θα περιλαμβάνουν υλικό από όλη τη δεκαετή σόλο καριέρα του πρώην κιθαρίστα των Smiths, μαζί με δύο νέα κομμάτια, άγνωστα demos και μια διασκευή των Depeche Mode.

Ο πρώην κιθαρίστας των Smiths θα κυκλοφορήσει τη νέα συλλογή «Spirit Power: The Best Of Johnny Marr» στις 3 Νοεμβρίου μέσω της BMG, η οποία «θα αναδείξει το εύρος της μουσικότητας των πρώτων δέκα χρόνων της σόλο καριέρας του Marr», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει επίσης δύο ολοκαίνουργια κομμάτια παραγωγής Marr μαζί με τον συμπαραγωγό James Doviak, το «The Answer» και το «Somewhere», το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Ο 59χρονος μουσικός έγραψε το «Somewhere» ενώ βρισκόταν σε περιοδεία με τους The Killers και τους Blondie το 2022. Μιλώντας για το τραγούδι σε μια δήλωση τύπου, ο Marr είπε: «Έχω παίξει σε πολλές αρένες όλα αυτά τα χρόνια και όσον αφορά τη σύνθεση τραγουδιών, δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτώ. Για να δουλέψει ένα τραγούδι, πρέπει να είναι πραγματικά καλό. Ξέρω ότι είναι σχεδόν άβολο να σκέφτεσαι με αυτούς τους όρους, αλλά μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου οι γονείς μου άκουγαν Motown, όπου δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ αν δεν ήταν γεμάτο πιασάρικα κομμάτια».

 

 

Το «Spirit Power» έχει επιμεληθεί προσωπικά ο Marr και περιλαμβάνει τραγούδια από τα τέσσερα σόλο άλμπουμ του: «The Messenger» (2013), «Playland (2014)», «Call The Comet» (2018) και το διπλό άλμπουμ του 2022, «Fever Dreams Pts. 1-4».

Επίσης, στη συλλογή θα συμπεριληφθούν τα δύο κομμάτια χωρίς άλμπουμ «Armatopia» και «The Priest» με τη Maxine Peake, τα δύο ολοκαίνουργια τραγούδια «The Answer» και «Somewhere» και μια διασκευή του «I Feel You» των Depeche Mode, που κυκλοφόρησε το 2015. Η deluxe έκδοση του «Spirit Power», εν τω μεταξύ, θα περιλαμβάνει πέντε άγνωστα demos, «Hi Hello», «Somewhere», «The Answer», «The Messenger» και «Speak Out Reach Out».

«Είναι μια συζήτηση που έχω κατά καιρούς με τον Chris Lowe των Pet Shop Boys, σχετικά με το πόσο πιο δύσκολο είναι να γράφεις τραγούδια που θέλεις να ακούς κατά την διάρκεια της ημέρας», είπε ο μουσικός για την αγάπη του για τη μελωδία, όπως αποτυπώνεται στη συλλογή. «Είναι πιο εύκολο να κάνεις κάτι που θεωρείται ωραίο αν είναι λίγο κυκλοθυμικό. Αλλά, για μένα, η αποστολή με αυτούς τους δίσκους ήταν να φτιάξω τραγούδια που θα μπορούσατε να ακούσετε στο δρόμο για το σχολείο, στο δρόμο για το γυμναστήριο, στο δρόμο της επιστροφής από τη δουλειά – ξέρετε, όπως κάνατε με τους  Blondie».

 

Video Url