Η Taylor Swift καλεί τους θαυμαστές της να ψηφίσουν στις επόμενες προεδρικές εκλογές: «Σας ακούω να υψώνετε τις φωνές σας»

Instagram @taylorswift

Η Taylor Swift κάλεσε τους θαυμαστές της στις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση με αφορμή την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Εκλογέων.

Η τραγουδίστρια του «Anti-Hero» έσπασε για πρώτη φορά την πολιτική της σιωπή το 2018 για να υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους και να προτρέψει τους θαυμαστές της να ψηφίσουν.

Η 33χρονη Swift μοιράστηκε ένα μήνυμα με τους 272 εκατομμύρια ακόλουθούς της στο Instagram, θυμίζοντάς τους πόσο δυνατή είναι η φωνή τους. «Είστε έτοιμοι να ψηφίσετε;», έγραψε η τραγουδίστρια.

«Ήμουν τόσο τυχερή που είδα τόσους πολλούς από εσάς στα σόου μου στις ΗΠΑ πρόσφατα», συνέχισε, αναφερόμενη στη συνεχιζόμενη περιοδεία της, «The Eras Tour», η οποία ολοκλήρωσε το πρώτο της σκέλος στη Βόρεια Αμερική τον Αύγουστο. «Σας ακούω να υψώνετε τις φωνές σας και ξέρω πόσο ισχυρές είναι. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε στις εκλογές μας».

Η Swift μοιράστηκε επίσης έναν σύνδεσμο προς το Vote.org, μια μη κερδοσκοπική πλατφόρμα εγγραφής ψηφοφόρων με την οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν.
«Σήμερα, την Εθνική Ημέρα Εγγραφής Εκλογέων, είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα οι νέοι ψηφοφόροι, να κατανοήσουν ότι έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν το μέλλον τους», δήλωσε η Andrea Hailey, Διευθύνων Σύμβουλος του Vote.org.

«Οκτώ εκατομμύρια νέοι θα έχουν νέο δικαίωμα ψήφου μέχρι την Ημέρα των Εκλογών του 2024. Και, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούμε για τις εκλογές που θα διεξαχθούν αυτό το φθινόπωρο και το επόμενο έτος. Πολλές πολιτείες έχουν εκλογές τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και πολλές άλλες πολιτείες θα έχουν προκριματικές εκλογές τους πρώτους μήνες του 2024. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντική αυτή η Εθνική Ημέρα Εγγραφής Εκλογέων: βρισκόμαστε στην αφετηρία των επόμενων προεδρικών εκλογών».

Η Swift είχε προηγουμένως μιλήσει για την απόφασή της να υποστηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα σε μια συνέντευξη του 2021 στο Vanity Fair. Προηγουμένως, η Swift είχε αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή δεν συμμετείχε σε σημαντικές πολιτικές στιγμές στις ΗΠΑ, όπως το κίνημα Black Lives Matter και οι προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ως μουσικός της κάντρι, πάντα μου έλεγαν ότι είναι καλύτερο να μείνω μακριά από την πολιτική», είπε η Swift. «Η προεδρία Trump με ανάγκασε να ασχοληθώ περισσότερο και να ψάξω. Βρέθηκα να μιλάω για την κυβέρνηση, την προεδρία και την πολιτική με τον φίλο μου [τον τότε ηθοποιό Joe Alwyn], ο οποίος με στήριξε να μιλήσω».

Και πρόσθεσε: «Άρχισα να μιλάω με την οικογένεια και τους φίλους μου για την πολιτική και να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορούσα για το πού βρίσκομαι. Είμαι περήφανη που ξεπέρασα τον φόβο και την αυτοαμφισβήτηση και υποστηρίζω την ηγεσία που μας οδηγεί μακριά από αυτή τη διχαστική περίοδο».