Οι θρύλοι του hardcore, Scream ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ, «DC Special» με τον Dave Grohl και τον Ian MacKaye

Instagram @screambanddc

Οι hardcore θρύλοι από την Ουάσινγκτον, Scream ανακοίνωσαν το «DC Special», το πρώτο τους άλμπουμ από το 1993.

Ο δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει συνεισφορές από τον Ian MacKaye, τον πρώην ντράμερ Dave Grohl και άλλους, θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου μέσω της φημισμένης Dischord Records. Μαζί με το νέο άλμπουμ, οι Scream ανακοίνωσαν ημερομηνίες περιοδείας για το 2023 και μοιράστηκαν το νέο τραγούδι «DC Special Sha La La». Ακούστε παρακάτω.

Η αρχική σύνθεση των Scream, με τον τραγουδιστή Pete Stahl, τον κιθαρίστα Franz Stahl, τον μπασίστα Skeeter Thompson και τον ντράμερ Kent Stax, ηχογράφησε το «DC Special» στο διάσημο πανκ στούντιο της Ουάσινγκτον, «Inner Ear», με τον ιδρυτή Don Zientara, ενώ ο frontman των Minor Threat/Fugazi, Ian MacKaye βοήθησε στην παραγωγή.

 

Instagram @screambanddc

Το πρώτο LP του συγκροτήματος μετά το «Fumble» του 1993 και η πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους μετά το EP του 2011, «Complete Control Recording Sessions», έχει καθυστερήσει εδώ και πολύ καιρό. Το 2021, οι Scream ξεκίνησαν μέσω Kickstarter την χρηματοδότηση του έργου, το οποίο κατέληξε να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που ο Zientara ηχογράφησε στο «Inner Ear» πριν εκδιωχθεί από την ιστορική του τοποθεσία. 

Ο Dave Grohl, ο οποίος αντικατέστησε τον Stax στα ντραμς στα τέλη της δεκαετίας του '80 πριν πάει στους Nirvana το 1990, συνείσφερε στο «DC Special», όπως και οι MacKaye, Jerry Busher, Amy Pickering, Mark Cisneros, Onam Emmett, Joe Lally, Bob Berberich και John Goetchius.

 

Instagram @screambanddc

Τον επόμενο μήνα, οι Scream θα ξεκινήσουν μια σύντομη περιοδεία στη Βόρεια Αμερική με τους Soul Side που περιλαμβάνει παραστάσεις στο Λος Άντζελες, το Πόρτλαντ, το Μπρούκλιν, την Φιλαδέλφεια και φυσικά την Ουάσινγκτον. 

 

Video Url