Οι Modern English επιστρέφουν με το νέο σινγκλ «Long in the Tooth» μετά από επτά χρόνια απουσίας

Instagram @modernenglishofficial

Οι Modern English επιστρέφουν επίσημα με το κομμάτι «Long in the Tooth», μετά από ένα διάλλειμα επτά χρόνων. Είναι το βασικό σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ «1 2 3 4» των Βρετανών ρόκερ που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Το «Long in the Tooth» ακούγεται σαν να είναι μερικές δεκαετίες παλιό, θυμίζοντας το μελωδικό post-punk ντεμπούτου άλμπουμ των Modern English του 1981, «Mesh & Lace». Είναι ένα κομμάτι που κοιτάει το παρελθόν, επιχειρώντας να κινηθεί στη γκρίζα περιοχή μεταξύ του να γερνάς και να γίνεσαι πιο σοφός, αλλά και να νιώθει κάπως χαμένος: «I know something / It might be nothing / I know something that you don’t know», τραγουδάει ο frontman της μπάντας, Robbie Grey.

«Οι Modern English και το ταξίδι τους, τόσο μουσικά όσο και προσωπικά, διαρκεί  40+ χρόνια και το "Long in the Tooth" είναι ένα τραγούδι για αυτό το ταξίδι», εξηγεί ο Grey σε ένα δελτίο τύπου. «Καθώς απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο μαζί με όλες τις αλλαγές του όλα αυτά τα χρόνια, το κομμάτι είναι ένας διαλογισμός πάνω στα γήρατα, σε έναν κόσμο που εξακολουθεί να περιστρέφεται με έναν χαοτικό και πάντα ενδιαφέρον τρόπο».

 

 

Οι βρετανοί ρόκερ, ηχογράφησαν το «1 2 3 4» το περασμένο φθινόπωρο live στο στούντιο, με την βοήθεια του παραγωγού, Mario J. McNulty (David Bowie, Lou Reed, Nine Inch Nails). Στόχος του άλμπουμ είναι να αιχμαλωτίσει την ενέργεια των ζωντανών συναυλιών τους και το «Long in the Tooth» είναι ο καλύτερος τρόπος για κάτι τέτοιο.

Οι Modern English ξεκίνησαν ως ένα αγγλικό post-punk συγκρότημα το 1979 στο Έσεξ της Αγγλίας. Είναι περισσότερο γνωστοί για τα τραγούδια τους «I Melt with You», «Hands Across the Sea» και «Ink and Paper». Η μπάντα διαλύθηκε το 1987, για να σμίξει δύο χρόνια αργότερα και στη συνέχεια διαλύθηκε το 1991. Ενώθηκαν ξανά το 1995 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους.

 

Video Url