Ο Bob Dylan στα 82 του ξεκινάει περιοδεία στη βόρεια Αμερική

Wikimedia Commons / Alberto Cabello, Chris Hakkens

Ο Bob Dylan ανακοίνωσε μια νέα σειρά από εμφανίσεις στη Βόρεια Αμερική, στα πλαίσια της «Never Ending Tour» περιοδείας του που κρατάει, εδώ και χρόνια.

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2023, οι νέες συναυλίες του Dylan περιλαμβάνουν στάσεις στο Κάνσας Σίτι, το Σεντ Λούις, το Σικάγο, το Μιλγουόκι, το Τορόντο, το Μόντρεαλ και όχι μόνο.

Η «Never Ending Tour» είναι το όνομα για μια σειρά από περιοδείες διαρκείας του Bob Dylan, ξεκινώντας στις 7 Ιουνίου 1988. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, δεκάδες μουσικοί ήρθαν και έφυγαν, όσο το συγκρότημα συνέχιζε να περιοδεύει και να εξελίσσεται. Η περιοδεία είχε τρομερή επιτυχία με πολλούς θαυμαστές να ταξίδευαν από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σόου του Dylan.

Ο ίδιος ο Dylan έχει απορρίψει την ταμπέλα «Never Ending Tour». Σε μια σημείωση στο εσωτερικό του άλμπουμ, «World Gone Wrong» του (1993),  έγραψε: «Μην μπερδεύεστε από όσα ακούγονται για την "Never Ending Tour". Υπήρχε μια "Never Ending Tour", αλλά τελείωσε το 1991 με την αποχώρηση του κιθαρίστα G. E. Smith. Έχει τελειώσει προ πολλού, αλλά έχουν υπάρξει πολλές άλλες από τότε, η κάθε μία με τον δικό της χαρακτήρα».

Με την έλευση του Νοέμβρη, θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα σόου, στη Βοστώνη, το Μπρούκλιν, τη Φιλαδέλφεια, το Νιούαρκ και αλλού. 

Νωρίτερα φέτος, ο Dylan κυκλοφόρησε ένα live άλμπουμ με την συναυλία του 2021, «Shadow Kingdom». Τέλος, θα είναι το αντικείμενο μιας νέας βιογραφικής ταινίας για την ζωή του, από τον σκηνοθέτη James Mangold με τίτλο «A Complete Unknown».

 

Video Url