Central Cee x Dave - Sprinter, τραγούδι του καλοκαιριού στην Αγγλία

Απόλυτη κυριαρχία των μαύρων στην Αγγλία σε όλες τις σημαντικές διακρίσεις, το θέμα είναι ότι αυτές οι επιλογές δεν έχουν τύχη εκτός Βρετανίας και υστερούν σε παγκόσμια απήχηση σε σχέση με  τα λευκά αστέρια από το παρελθόν, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην Αμερική, το ροκ είναι στο περιθώριο, ενώ ειδικά στην Αγγλία υπάρχουν πολλά εξαιρετικά συγκροτήματα, σαν να είναι απαγορευμένα από τα ΜΜΕ.

Μιλάμε για μια κραυγαλέα προβολή των ηχογραφήσεων με μαύρους οι οποίοι σχεδόν κάθε χρόνο κερδίζουν και το βραβείο Mercury. Όλα αυτά στερούν πολλά χρήματα από την Βρετανία, αλλά αυτοί που ελέγχουν τα μέσα και τις πλατφόρμες έχουν άλλη άποψη.

ΚΖ

 

Το  Sprinter των Dave και Central Cee ανακηρύχθηκε τραγούδι του καλοκαιριού του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα Επίσημα Τσαρτ.

 

Έγινε το  μακροβιότερο Νο 1 του βρετανικού ραπ τσαρτ τον περασμένο μήνα, με 10 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή.

Το Padam Padam της Kylie Minogue - το πρώτο της σινγκλ στο top 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και μια δεκαετία - τελείωσε το καλοκαίρι ως το τραγούδι με τις περισσότερες λήψεις στη χώρα.

 

Η συνεργασία των Λονδρέζων ράπερ Dave και Central Cee συγκέντρωσε συνολικά 812.000 μονάδες τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων 105 εκατομμυρίων streaming στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας το επίσης το τραγούδι με τις περισσότερες Streaming του καλοκαιριού.

Video Url