Παρά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες, η Lizzo θα βραβευτεί για την ανθρωπιστική της δράση

Instagram @lizzobeeating

Σύμφωνα με το AllHipHop, η Lizzo θα τιμηθεί αργότερα αυτό το μήνα στο γκαλά της Black Music Action Coalition και θα λάβει το ανθρωπιστικό βραβείο «Quincy Jones» κατά τη διάρκεια της τελετής. Η CEO της Epic Records, Sylvia Rhone, πρόκειται επίσης να τιμηθεί στην εκδήλωση με το «Clarence Avant Trailblazer Award». 

Η Black Music Action Coalition είναι ένας οργανισμός υπεράσπισης που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τον συστημικό ρατσισμό στη μουσική βιομηχανία. «Ο οργανισμός είναι περήφανος που τιμά τη Lizzo και τη Sylvia Rhone στο φετινό γκαλά, καθώς και οι δύο ανήκουν σε μια ομάδα πρωτοεμφανιζόμενων που έχουν τεράστια συμβολή στη μουσική βιομηχανία και όχι μόνο. Αναγνωρίζουμε την αφοσίωσή τους στο να συντρίβουν τα στεγανά και να ενισχύουν τις μαύρες φωνές, δημιουργώντας χώρο για τις μαύρες γυναίκες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

 

 

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια αρκετά ταραγμένη περίοδο για τη Lizzo. Την πρώτη μέρα του Αυγούστου, κυκλοφόρησε η είδηση για μήνυση κατά της τραγουδίστριας του «About Damn Time» από τρεις πρώην χορεύτριές της. Στη μήνυση ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. Ισχυρίζονται ότι η τραγουδίστρια και μία από τους βασικούς της χορογράφους συνέβαλαν σε ένα βαθιά εχθρικό περιβάλλον εργασίας. Αν και η Lizzo αρνήθηκε όλους τις κατηγορίες, από τότε κρατάει ένα αρκετά χαμηλό προφίλ.