Ακούστε την Joni Mitchell στο κομμάτι «Like Veils Said Lorraine» που κυκλοφορεί για πρώτη φορά

Instagram @jonimitchell

Η Joni Mitchell πρόκειται να μοιραστεί το νέο της box set «Joni Mitchell Archives, Vol. 3: The Asylum Years (1972-1975)». Πριν κυκλοφορήσει πλήρως στις 6 Οκτωβρίου, η εμβληματική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, μας χάρισε άλλο ένα απόσπασμα από εκείνη την εποχή με το κομμάτι «Like Veils Said Lorraine», ένα demo που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί για πρώτη φορά.

 

 

Η Mitchell έγραψε το «Like Veils Said Lorraine» μεταξύ 1971 και 1972, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται  στο πέμπτο στούντιο άλμπουμ της «For the Roses» και, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η σύνθεση είναι πολύ μπροστά από την εποχή της.

Η φωνή της 79χρονης σήμερα τραγουδίστριας από την Αλμπέρτα του Καναδά, συνοδεύεται από ένα δυναμικό σόλο πιάνο, με ποιητικούς στίχους: «Life is like veils you tear off, said Lorraine / No, it’s walls we put up, said that tired voice again».

Το box set ακολουθεί τις προηγούμενες κυκλοφορίες από το αρχείο της Mitchell, το «The Early Years (1963-1967)» του 2020 και το «The Reprise Albums (1968-1971)» του 2021. Φέτος, μοιράστηκε επίσης το ζωντανό άλμπουμ «At Newport», καταγράφοντας μία εμφάνισή-έκπληξη στο Newport Folk Festival του 2022.

Ακούστε το «Like Veils Said Lorraine» παρακάτω:

 

Video Url