Alex Van Halen: Στους καλύτερους ντράμερ όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Modern Drummer

Wikimedia Commons / Craig ONeal

Ο αυθεντικός ντράμερ και συνιδρυτής των Van Halen, άφησε το στίγμα του στην ροκ μουσική, από τις πρώτες του μέρες με τους Mammoth από το 1972 ως το 1974, μέχρι τους glam metal γίγαντες, Van Halen, από το 1974 μέχρι και το 2020.

Και τώρα, το περιοδικό Modern Drummer εντάσσει τον Alex Van Halen στο δικό του Hall of Fame, μαζί με άλλους θρυλικούς ντράμερ, όπως οι John Bonham, Buddy Rich, Max Roach, Ringo Starr και τον πιο πρόσφατο και περσινό, Taylor Hawkins.

Ο Alex Van Halen μαζί με τον αδερφό του Eddie υπέγραψαν στην Warner Bros το 1977, ξεκινώντας την πολύ επιτυχημένη καριέρα τους και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω. Ο Alex είχε καθοριστικό ρόλο στον ηλεκτρικό, glam ήχο του συγκροτήματος, με διαχρονικές επιτυχίες όπως τα «Ain't Talkin ‘bout Love», «Unchained» και «Jump». Η τεχνική του στα ντραμς σε όλο το «Hot For Teacher» είχε μεγάλη επιρροή, συνδυάζοντας την ικανότητά του στην διπλή μπότα με μια εντελώς πρωτότυπη σύνθεση.

Παρά τις αλλαγές στα μέλη της μπάντας στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές του 1990, ο Alex Van Halen και ο αδερφός του παρέμειναν η καρδιά και η ψυχή του συγκροτήματος και η κληρονομιά του, τόσο πίσω από τα ντραμς όσο και στον κόσμο της μουσικής, είναι διαχρονική και συνεχίζει να εμπνέει.

Ο Alex Van Halen έχει εμφανισθεί στο εξώφυλλο του Modern Drummer τέσσερις φορές στο παρελθόν: 1983, 1993, 2008 και πιο πρόσφατα τον Μάρτιο του 2021 και πολλές άλλες φορές σε διάφορα άρθρα του περιοδικού τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.