Ο Vince Clarke των Erasure ανακοινώνει το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ «Songs of Silence» και μοιράζεται το πρώτο του σινγκλ

Ο Vince Clarke των Erasure ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του, «Songs of Silence», στις 17 Νοεμβρίου μέσω της Mute. Μαζί με την ανακοίνωση, μοιράστηκε το πρώτο single του άλμπουμ, «Limitations of Jeremiah», το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Με δέκα κομμάτια, το «Songs of Silence» θα είναι ένα ambient instrumental άλμπουμ, το οποίο δημιουργήθηκε από πειραματισμούς στο στούντιο κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ο Clarke, που έχει ήδη κερδίσει μια θέση στα χρονικά της ποπ ιστορίας με τις συνθέσεις του στους Erasure και στους Depeche Mode, άρχισε να αξιοποιεί τις δυνατότητες του Eurorack, ενός αρθρωτού συνθεσάιζερ που μπορεί να δημιουργήσει έναν φαινομενικά απεριόριστο αριθμό ήχων. Το αποτέλεσμα ήταν μια ασταμάτητη δημιουργικότητα που τελικά κατέληξε σε ένα πλήρες άλμπουμ.

«Θα μπορούσα να είχα συνεχίσει για πάντα», είπε ο Clarke για τη δημιουργική του μέθοδο σε μια δήλωση τύπου. «Μου άρεσε τόσο πολύ η διαδικασία και δεν σκεφτόμουν αν θα την άκουγε κάποιος άλλος. Αλλά, παρακολουθώντας το να αναπτύσσεται στο στούντιο μου, στο μυαλό μου, να μαθαίνω νέα κόλπα - αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα για εμένα. Βρέθηκα σε κατάσταση σοκ, όταν η εταιρία Mute είπε ότι ήθελαν να κυκλοφορήσουν αυτό το άλμπουμ».

Όσο σοκαρισμένος κι αν είναι ο 63χρονος Vince Clarke, το άλμπουμ φαίνεται να έχει απήχηση. Ακούγοντας το βασικό σινγκλ, «Limitations of Jeremiah», είναι ξεκάθαρο ότι έχει βρει έναν τρόπο να εκφράσει ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων μέσω λεπτών μουσικών ελιγμών. ο Clarke περιέγραψε τα κομμάτια ως «έχοντας μια αίσθηση λύπης, ότι τα πράγματα πάνε άσχημα, ότι τα πράγματα καταρρέουν».

Αλλά, στην προσπάθεια να συλλάβει αυτή την «αίσθηση» και να την μοιραστεί, ο Clarke έκανε δημιούργησε κάτι ελπιδοφόρο, ενοποιώντας την ανθρώπινη εμπειρία.

Το σινγκλ έρχεται με ένα ασπρόμαυρο μουσικό βίντεο σε σκηνοθεσία της Ebru Yildiz, με λήψεις του Clarke σε ένα παλιό σπίτι, χαμένο στις σκέψεις του καθώς οι σκιές τον περικυκλώνουν. «Όταν άκουσα για πρώτη φορά το τραγούδι, ένιωσα ότι περιείχε μια ολόκληρη ζωή μέσα του», είπε η Yildiz. «Όλο το δράμα και η ειρήνη, το άγχος και η ηρεμία, η ένταση και η ελπίδα και όλα τα ενδιάμεσα. Ήθελα τα visuals να έχουν την ίδια αίσθηση». 

Πέρυσι, οι Erasure κυκλοφόρησαν το 19ο στούντιο άλμπουμ τους, «Day-Glo». Το συγκρότημα το περιέγραψε ως «μια εναλλακτική ματιά στον κόσμο του Vince και του Andy, κάτι που θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί μόνο όταν οι καλλιτέχνες ήρθαν αντιμέτωποι με συνθήκες που τους επέτρεψαν μια ενδοσκόπηση για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς νέο».

 

Video Url