Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο James Hetfield των Metallica. Ακυρώθηκε η συναυλία στην Αριζόνα

Οι Metallica ανέβαλαν ένα προγραμματισμένο σόου στο Glendale της Αριζόνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ο frontman της μπάντας, James Hetfield βρέθηκε θετικός στον covid-19.

Η δεύτερη εμφάνιση του συγκροτήματος στο State Farm Stadium επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου. Οι Metallica έπαιξαν στον ίδιο χώρο την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά έπρεπε να συντομεύσουν το σετ τους, καθώς ο Hetfield αντιμετώπισε φωνητικά προβλήματα.

Το δεύτερο σόου θα πραγματοποιηθεί τώρα το επόμενο Σαββατοκύριακο, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί χρόνος  στον Hetfield χρόνο να αναρρώσει.

Και ακριβώς τη στιγμή που οι λάτρεις των συναυλιών και των φεστιβάλ είχαν αρχίσει να συνηθίζουν το γεγονός ότι η ζωή έχει επιστρέψει στο «φυσιολογικό», το θετικό τεστ του Hetfield αποδεικνύει ότι δεν έχουμε καθαρίσει εντελώς από τον covid.

 

 

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Metallica αναφέρουν: «Λυπούμαστε πολύ που πρέπει η προγραμματισμένη αυριανή ημερομηνία της M72 Tour στο State Farm Stadium έχει αναβληθεί για το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς δυστυχώς, ο covid έπιασε τον James. Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι και λυπούμαστε για οποιαδήποτε ταλαιπωρία σας προκάλεσε. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για να ολοκληρώσουμε το No Repeat Weekend στο Glendale το επόμενο Σάββατο».

Η περιοδεία M72 των Metallica περιλαμβάνει νέα σκηνικά, με το εμβληματικό «φίδι» του συγκροτήματος να μεταφέρεται στο κέντρο της σκηνής, δίνοντας στους θαυμαστές μια θέα 360 μοιρών της παράστασης. Έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι και το 2024.

Οι Metallica παίζουν δύο παραστάσεις σε κάθε πόλη της περιοδείας, με εντελώς διαφορετικά setlist κάθε βράδυ. Η περιοδεία είναι για την υποστήριξη του τελευταίου άλμπουμ του συγκροτήματος, «72 Seasons».

Αμέτρητες συναυλίες ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο αντίκτυπος στη μουσική βιομηχανία ήταν σοβαρός και διαρκής, με πολλά συγκροτήματα να λένε ότι το κόστος μετά την πανδημία κάνει τις περιοδείες πολύ πιο δύσκολες, αν όχι αδύνατες.

 

Video Url