Παγιδευμένοι στο Burning Man λόγω καταιγίδων. Οι διοργανωτές αρνούνται τη βοήθεια από την Εθνική Φρουρά

Πάνω από 70.000 επισκέπτες έχουν ζητηθεί να βρούνε άμεσα καταφύγιο λόγω σοβαρών πλημμυρών.

Από την Κυριακή, περισσότεροι από 70.000 παρευρισκόμενοι στο Burning Man εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στην έρημο Black Rock της Νεβάδα, ενώ τους ζητήθηκε να προφυλαχτούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να διατηρήσουν τροφή, νερό και καύσιμα μετά από καταιγίδες που πλημμύρισαν τους χώρους του φεστιβάλ.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο όπου ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί και η εθνική φρουρά της Νεβάδα έχει προσφέρει τη βοήθειά της. Ωστόσο, οι διοργανωτές του Burning Man τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αρνούμενοι την συμβολή του στρατού.

 

Video Url

 

«Είμαστε πολύ έκπληκτοι που έχει γίνει τέτοια φασαρία για εμάς», δήλωσε στο NBC News η Marian Goodell, Διευθύνων Σύμβουλος του Burning Man Project. «Έχουμε καταστήσει πραγματικά σαφές ότι δεν βλέπουμε κανέναν λόγο για εκκένωση του φεστιβάλ».

Εν τω μεταξύ, σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του Burning Man, οι διοργανωτές έγραψαν: «Το Burning Man είναι μια κοινότητα ανθρώπων που είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον. Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας ότι αυτό είναι ένα μέρος όπου φέρνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε. Γι' αυτό είμαστε όλοι καλά προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο καιρικό συμβάν. Έχουμε κάνει ασκήσεις ετοιμότητας για περιπτώσεις όπως αυτή. Είμαστε μονίμως σε εγρήγορση για όλες τις περιπτώσεις και αναμένουμε το Exodus μας ως την επόμενη προτεραιότητά μας».

Παρά το γεγονός ότι ο χώρος έχει γεμίσει λάσπες, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να εγκαταλείψουν τους χώρους του φεστιβάλ από το πρωί της Δευτέρας, ανέφεραν οι διοργανωτές, ενώ όσοι θέλουν να πάνε στο φεστιβάλ, θα βρουν τους δρόμους κλειστούς. Οι διοργανωτές τόνισαν επίσης ότι «οι διαδικτυακές φήμες για μεταδοτικές ασθένειες στο Black Rock City είναι αβάσιμες και αναληθείς».