Δείτε την ιστορική πρώτη εμφάνιση των Thin Lizzy στην θρυλική εκπομπή, The Midnight Special

Wikimedia Commons / Andrew King

Με παρουσιάστρια την Aretha Frankin, η πρώτη εμφάνιση των Thin Lizzy στο The Midnight Special πραγματοποιήθηκε στις αρχές του 1977.

Άλλο ένα κλασικό, ιστορικό ντοκουμέντο εξορύχτηκε χάρη στους διαχειριστές του YouTube καναλιού, The Midnight Channel και αυτή τη φορά είναι πλάνα των Thin Lizzy να παίζουν τα κλασικά «Jailbreak» και «Don't Believe A Word» κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης των ιρλανδών που μεταδόθηκε στις 25 Μαρτίου 1977.

Το απόσπασμα προέρχεται από ένα επεισόδιο της αμερικάνικης εκπομπής του NBC, που παρουσίασε η σπουδαία τραγουδίστρια της soul, Aretha Franklin, εμφανιζόμενη για λίγο στην αρχή του βίντεο. Οι Thin Lizzy μοιράστηκαν την βραδιά με τους The Babys, τον Αυστραλό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Brian Cadd και τον Neil Sedaka.

Ενώ ο κιθαρίστας  Brian Robertson έπαιξε στις στούντιο εκδόσεις και των δύο τραγουδιών, δεν εμφανίσθηκε στο The Midnight Special, αφού έχασε την περιοδεία στη Βόρεια Αμερική για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, είχε καταφέρει να κόψει αρκετούς τένοντες και νεύρα στα χέρια του, κατά τη διάρκεια ενός βίαιου καβγά σε ένα κλαμπ στο Λονδίνο την παραμονή της αναχώρησης του συγκροτήματος για μια περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Queen. Αντικαταστάθηκε από τον Gary Moore, ο οποίος είχε εμφανιστεί με το συγκρότημα το 1973 και το 1974 και συνέβαλε στο άλμπουμ «Nightlife» του 1974.

Δείτε παρακάτω τους ιρλανδούς Thin Lizzy να παίζουν τα κλασικά «Jailbreak» και «Don't Believe A Word»:

Video Url

 

Video Url