Ο Peter Gabriel κυκλοφορεί το single «Love Can Heal», αφιερωμένο στη δολοφονημένη βουλευτή, Jo Cox

Instagram @itspetergabriel

Είναι η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου και η καλύτερη στιγμή για την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου single του Peter Gabriel. Μπορείτε να ακούσετε το  «Love Can Heal», ένα αφιέρωμα στη δολοφονημένη βουλευτή Jo Cox, παρακάτω.

Όπως και τα προηγούμενα single του, το «Love Can Heal» εμφανίστηκε στην πρόσφατη ευρωπαϊκή περιοδεία του Gabriel, αλλά στην πραγματικότητα έκανε το live ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της «Rock, Paper, Scissors Tour» στη Βόρεια Αμερική το 2016.

«Ένα ονειρικό, βιωματικό κομμάτι με κάποιες αφηρημένες εικόνες», λέει ο Gabriel για το νέο τραγούδι. «Ένα ηχητικό χαλί, όπου οι στίχοι και οι νότες είναι υφασμένοι μεταξύ τους, αλλά χωρίς απαραίτητα να εξέχουν, αποτελώντας απλώς μέρος ενός συνόλου».

«Το "Love Can Heal" γράφτηκε γύρω στο 2016 και το αφιέρωσα στην Jo Cox, η οποία ήταν η βρετανίδα βουλευτής που δολοφονήθηκε βάναυσα από έναν εξτρεμιστή, την οποία είχα γνωρίσει σε μια διάσκεψη κορυφής. Νομίζω ότι το τραγούδι ταιριάζει ακριβώς στα θέματα του νέου άλμπουμ με την έννοια ότι το "i/o" έχει να κάνει με το να αισθάνεσαι και να είσαι συνδεδεμένος με τα πάντα και κατά κάποιον τρόπο, η επόμενη εξέλιξη της σύνδεσης με τα πράγματα είναι ένα συναίσθημα αγάπης προς όλους».

«Ακούγεται τετριμμένο να λέμε ότι η αγάπη μπορεί να θεραπεύσει, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είναι βασικό στοιχείο και ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται αλληλεπίδραση, ζεστασιά, προσφορά, μέρος κάτι ζωντανού και όχι απομονωμένου, είναι πολύ πιο πιθανό να νοιώθουν όμορφα και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Η μουσική ξεκίνησε με αυτή τη διαλογιστική, επαναλαμβανόμενη ακολουθία και η ουσία όλων αυτών των ήχων προσπαθούσε να δημιουργήσει μια αισθησιακή παλέτα, με την βοήθεια του εκπληκτικού Hans-Martin Buff στη μίξη. Αυτός ήταν ο στόχος μου».

Όπως και με τα προηγούμενα single του Gabriel, το «Love Can Heal» περιλαμβάνει ολοκαίνουργια έργα τέχνης, αυτή τη φορά από τον καλλιτέχνη Antony Micallef και το έργο του, «Ένας μικρός πίνακας με αυτό που νομίζω ότι μοιάζει η αγάπη». Μπορείτε να δείτε το έργο τέχνης παρακάτω.

 

 

«Ο Antony Micallef είναι ένας εκπληκτικός ζωγράφος», είπε ο Gabriel. «Είχα δει μερικά από τα πορτρέτα του με αναφορές στον Auerbach και τον Bacon. Αυτοί οι πίνακες, κατά κάποιο τρόπο, ήταν πιο βάναυσοι, αλλά αυτό είναι τόσο τρυφερό και νομίζω ότι ο Antony καταφέρνει να αποτυπώσει πολλή από αυτή την οικεία τρυφερότητα γύρω από την αγάπη που είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί σε φωτογραφίες».

 

Video Url